Gemeente Alkmaar


Ontvangst kinderen Tata

Alkmaar - 19 juni 2002

Van zondag 23 juni tot zaterdag 6 juli a.s. brengt een groep kinderen uit Tata een bezoek aan Alkmaar. De groep wordt op vrijdag 28 juni a.s. om 12.00 uur officieel ontvangen in het stadhuis door wethouder C.G. van Vliet.

Voor de vijfde keer in successie brengt een groep Hongaarse kinderen uit onze zusterstad Tata een bezoek aan Alkmaar en omgeving. Het gaat om kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar, die vanwege hun gezinssituatie niet op vakantie kunnen gaan. De kinderen komen uit kansarme gezinnen en krijgen nu de gelegenheid om te genieten van een onbezorgde vakantie.

De eerste dagen is het altijd even wennen voor de kinderen en de gastgezinnen. Maar na enkele dagen komen ze los. Zij genieten volop van de gastvrijheid van de gastgezinnen en de gezelligheid met elkaar. Uiteraard staat de kaasmarkt op het programma evenals het kaasmuseum en een rondvaart. Ook gaan ze een dagje naar Recreatieparkt 't Twiske bij Oostzaan. Ze gaan zelf kaas maken bij Kaasboerderij Zeilzicht en aansluitend wordt de Museummolen in Schermerhorn met een bezoek vereerd. Op de laatste avond wordt de vakantie afgesloten met een barbecue en aansluitend disco met een mini play-back show.

Het bezoek is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van de Europese Commissie en donaties van charitatieve instellingen in Alkmaar en omgeving. Aangezien alle kinderen bij gastgezinnen zijn ondergebracht blijven de kosten beperkt.