Amsterdam RAI
Horecava 2003
21 jun 2002
Foodtrends nieuw onderdeel van horecava 2003
Onder de noemer FoodTrends gaat Horecava 2003 uitgebreid aandacht
besteden aan de belangrijkste en opvallende ontwikkelingen op het
gebied van eten in horeca en catering. Belangrijk onderdeel van
FoodTrends zijn vier pleinen op de beursvloer. Hier kan de bezoeker
zelf zien en ervaren wat de belangrijkste trends zijn in ingrediënten,
bereiding en presentatie. Ieder plein belicht een horecaconcept:
restaurant, eetcafé, fastfood/cafetaria en bedrijfs-/ zorgrestaurant.
Vrijwel iedere bezoeker kan zo volop ideeën op doen voor zijn bedrijf.
Naast FoodTrends verwacht de Horecava met zon 500 exposanten een
overzicht te bieden van alle productcategorieën uit de branche.
Horecava 2003, het grootste vakevenement in de Benelux voor horeca en
grootkeuken vindt plaats van maandag 6 tot en met donderdag 9 januari
2003 in Amsterdam RAI.
Vier trendpleinen
Op elk plein ziet de bezoeker zowel de achterzijde (keuken) als
voorzijde (interieur) van de horecagelegenheden. Te zien is hoe
gerechten worden klaargemaakt in de keuken. Naast de aandacht voor
food is er ook veel aandacht voor de productie (zoals apparatuur en
technieken) als voor de presentatie (aankleding, bediening, interieur
etc.). Het is de bedoeling dat er de gehele dag een uitgebreid
programma is van demonstraties, presentaties, proeverijen en
workshops. Exposanten en organisaties kunnen inhaken op de
trendpleinen met eigen presentaties. Deze extra
presentatiemogelijkheden geven deelnemers de kans om hun aanwezigheid
met een stand uit te breiden met een meer inhoudelijke presentatie op
een Trendplein.
Beursvisie
Het is de bedoeling om FoodTrends tweejaarlijks, tijdens de Horecava
in de oneven jaren, op te zetten. Daarmee past FoodTrends in het
streven van de organisatie om voortdurend nieuwe en vernieuwende
elementen aan de Horecava toe te voegen. Als toonaangevende beurs
volgen we de actualiteit in de bedrijfstak op de voet, aldus Susanna
Goossens, beursmanager Horecava. Door goed naar de markt te luisteren,
willen we het kwaliteits-niveau van de Horecava naar een nog hoger
plan trekken. Om een goed beeld te krijgen van de wensen zijn er
discussiebijeenkomsten gehouden met bezoekers en exposanten. De
ontwikkeling van FoodTrends is een gevolg van die gesprekken.
Evenementen op beursvloer
Naast het programma van FoodTrends kent Horecava natuurlijk andere
evenementen. Zo krijgt het succesvolle Biologische Plein een vervolg.
Onder de naam De Groene Voorsprong krijgt het biologisch koken volop
aandacht. Er zijn kookdemonstraties en bovendien is er ruimte voor
leveranciers op dit gebied.
Ook de vertrouwde wedstrijden geven aandacht aan het vakmanschap
binnen de branche. Zo zijn er in ieder geval de Convenience
Kook-wedstrijden, Het Lekkerste Broodje van Nederland, de
Bartenderwedstrijden en de SVH Manifestatie met de wedstrijden
Kastelein van de Toekomst en het Nationaal Kampioenschap voor Jonge
Koks en Gastheren/-vrouwen.
Beproefde openingstijden
Horecava 2003 gaat op veler verzoek een uurtje eerder dicht. De beurs
zal dagelijks geopend zijn van 11.00 tot 18.00 uur. Interessant voor
potentiële exposanten is bovendien dat de beurs een extra opbouwdag
krijgt.
Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname kunnen contact opnemen
met het Horecava projectteam van Amsterdam RAI, tel.: 020 549 12 12 of
horecava@rai.nl. Inschrijven is ook digitaal mogelijk via de website
www.horecava.nl waar ook uitgebreide informatie over de resultaten van
voorgaande edities te vinden is.
Amsterdam, 19 juni 2002