Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 20-06-2002
Persberichten district Maastricht, (H.P. 14.10 uur) Donderdag 20 jun i 2002

Maastricht, tankstation overvallen:
Woensdagavond 19 juni 2002 heeft een gewapende overval plaatsgevonden in het Gulf tankstation gevestigd aan de Viaductweg te Maastricht. De onbekend gebleven overvaller bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en ging er vandoor met een groot gedeelte van de dagopbrengst.
Omstreeks 19.15 uur kwam een ongeveer 40 tot 50 jaar oude negroïde man, klein van stuk, het tankstation binnen, gelegen aan het weggedeelte tussen de Meerssenerweg en de Geusselt kruising, waarin op dat moment alleen een personeelslid aanwezig was. De negroïde man gekleed in zeer ruim zittende kleding bedreigde met een vuurwapen het personeelslid en eiste geld. Het personeelslid werd gedwongen de kassa te openen waarin de overvaller een greep deed en daaruit bankbiljetten wegnam. Daarna verliet hij meteen het tankstation. Vermoedelijk is hij het Wijckerveld in gelopen. Na de melding van de overval deed de politie een uitgebreid onderzoek in deze woonwijk maar de overvaller werd niet meer aangetroffen. Het 56 jarige personeelslid van het tankstation heeft van de overval aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, drugs en slagwapen aangetroffen:
Donderdagmorgen 20 juni heeft de politie op de Statensingel te Maastricht bij een controle van een Belgische personenauto softdrugs en een slagwapen aangetroffen. Tegen de 18 jarige automobilist werd proces-verbaal opgemaakt.
De controle vond omstreeks 00.10 uur plaats op de Statensingel te Maastricht. Bij de controle werd in de auto, waarin drie inzittenden aanwezig waren, een sterke lucht van marihuana geroken, waarop aan de inzittenden de uitlevering van mogelijk aanwezig drugs werd gevraagd. De automobilist gaf daarop aan dat onder zijn stoel drugs aanwezig waren. Deze werden ook aangetroffen. Het bleken enkele zakjes te zijn waarin marihuana in aanwezig was. Later bleek bij weging dit 56 gram te zijn. Verder werd in de auto in een opbergvak van een van de portieren een ploertendoder aangetroffen, zijnde een verboden slagwapen. De bestuurder, een 18 jarige inwoner van het Belgische Walcourt, werd daarop aangehouden. Aan het politiebureau werd tegen hem in het kader van snelrecht proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts. De drugs en het verboden slagwapen werden in beslag genomen.

Maastricht, binnenbrandje:
Woensdagmiddag 19 juni 2002 heeft de brandweer moeten uitrukken naar een melding van een binnenbrandje in een bejaardenwoning aan het Sint Servaasbolwerk te Maastricht.
De 65 jarige bewoner was omstreeks 16.00 uur in zijn woning van het verzorgingstehuis bezig met het braadden van kippenpootjes. Nadat de bewoner voor korte tijd de woning had verlaten sloeg de vlam in de pan en kwam het tot en grote rookontwikkeling. Bij zijn thuiskomst ontdekte de bewoner de sterke rookontwikkeling en met hulp van de huismeester werd een beginnend brandje met natte doeken geblust. De brandschade bleef beperkt tot enkele huishoudelijk artikelen en de kippenpootjes waren uiteraard geheel verbrand.
De overige bewoners van de betrokken vleugel van het verzorgingstehuis werden uit voorzorg geëvacueerd omdat de rook zich over de gehele vleugel had verspreid. De brandweer plaatste blaasapparatuur om de rook uit het gebouw te verwijderen.
De bewoner die geruime tijd in de rook had gestaan werd met een ambulance overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Hij behoefde echter niet opgenomen te worden. Na het luchten konden de overige bewoners terug naar hun woningen keren.

Eijsden, fikse milieuboete:
Een 26 jarige inwoner van Eijsden en een vervoersbedrijf uit Riemst hebben beiden een fikse boete opgelegd gekregen na de afvoer van licht vervuilde grond die niet conform een verleende vergunning verwerkt werd.
30 mei 2002 werd vastgesteld dat bij de bouw van een woning te Eijsden een gedeelte van de licht vervuilde bouwgrond werd afgevoerd door een transportbedrijf uit Riemst en vervoerd werd naar België. In de vergunningsvoorwaarden van de bouw was bepaald, dat de licht vervuilde grond in Nederland zou worden verwerkt door een erkend grondbedrijf. Door de gemeente werden vervolgens de bouwactiviteiten stilgelegd. De politie maakte proces-verbaal op wegens de milieuovertreding. De officier van Justitie bepaalde deze week de boete opgelegd aan de 26 jarige inwoner van Eijsden op 1150 euro en het transportbedrijf uit Riemst kreeg een boete opgelegd van 2500 euro.