FENIT

Het ICT imago na de hype

29-05-2002 Nederland~ICT organiseert op 20 juni a.s. in samenwerking met het ICTpunt een werkconferentie over het imago van de ICT-sector en het ICT-beroep.

Ruim twee jaar geleden kampte de ICT-sector met een groot tekort aan gekwalificeerde medewerkers. Nu de groei van de sector onder druk staat, lijken die problemen vanzelf verdwenen. Toch zal ook de komende jaren, door het dalend aantal schoolverlaters en de blijvende groei van de ICT-sector, dit probleem niet worden ingelopen; laat staan opgelost.
Daarnaast kunnen mensen zich nog steeds geen duidelijk beeld vormen over ICT en het ICT-beroep. Het is belangrijk die beeldvorming te versterken, en zo jongeren te stimuleren informatica te gaan studeren.

Ten derde is ook voor de acceptatie van ICT in de leef- en werkomgeving van mensen een helder imago noodzakelijk. Zonder goede mensen en een lage kennis van ICT(-toepassingen) kan de ontwikkeling van ICT in ons land vertragen, wat zowel voor de economie als voor de ICT-sector zelf negatieve gevolgen heeft.

In de afgelopen jaren zijn er veel initiatieven geweest om de instroom in het informaticaonderwijs te stimuleren. Ook zijn er vanuit de overheid en ICT-sector verschillende inspanningen verricht om het imago van de sector te versterken. Wat zijn de resultaten van die inspanningen en hoe kunnen overheid en ICT-bedrijfsleven deze initiatieven de komende jaren het beste voortzetten? Die vragen zijn de kern van een werkconferentie, die Nederland~ICT in samenwerking met het ICTpunt voor leden en belangstellenden organiseert op 20 juni 2002 in congrescentrum Figi te Zeist.

Na de plenaire opening en de presentatie van de onderzoeksgegevens kunnen de deelnemers een keuze maken uit drie workshops. Elke workshop staat onder leiding van een deskundige op het betreffende vakgebied. Elke workshop omvat verder een best practice op het gebied van gericht (doelgroepen)beleid.
Deze bijeenkomst is kosteloos voor leden.

Het programma en een aanmeldfax kunt u hieronder downloaden. U kunt zich ook aanmelden via het e-mailadres: info@nederlandict.nl.

U kunt de volledige tekst hier downloaden als pdf-file (klik op pdf-button).

copyright FENIT 2002

Ga terug