Politie Rotterdam-Rijnmond

Bijgewerkt: 19-06-02 10:13
Ochtenduitgave woensdag 19 juni 2002
HENNEPKWEKERIJTJE ONTDEKT NA BRAND (19 juni 2002) Naar aanleiding van een melding over een brand in een woning werd dinsdagmiddag op de derde etage van een woning aan de Schilperoortstraat een hennepkwekerijtje ontdekt. Er stonden zo'n 135 hennepplanten. De hennepplanten alsmede de voor de groei gebruikte apparatuur, werden in beslag genomen. De brand in de woning was ontstaan doordat één van de assimilatielampen van de hennepkwekerij was doorgebrand en op de vloer was gevallen.

SCHIETPARTIJ (19 juni 2002)
Dinsdagavond omstreeks half zeven vond er op de Kolbleistraat een schietpartij plaats. Niemand raakte gewond. Volgens getuigen werd er vanuit een zwarte personenauto geschoten op enkele mannen, die vervolgens dekking zochten achter een vuilcontainer. Vervolgens ging de schutter er vandoor. Ook de beschoten mannen verdwenen. Ter plaatse werden enkele patroonhulzen gevonden. De politie van het district Zuid stelt een onderzoek in.

STEEKPARTIJ (19 juni 2002)
In de nacht van dinsdag op woensdag omstreeks half twee werd tijdens een ruzie op de Beijerlandselaan, een 17-jarige Rotterdammer meerdere malen in hand en rug gestoken. Het slachtoffer werd overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. De steekwonden waren niet levensbedreigend. Naar aanleiding van het opgegeven signalement kon wat later een 18-jarige verdachte, ook afkomstig uit Rotterdam worden aangehouden. Hij bekende gestoken te hebben. De aanleiding tot de ruzie is vooralsnog onbekend. Avonduitgave dinsdag 18 juni 2002
GEMEENTE ROTTERDAM OPENT VREEMDELINGENLOKET (18 juni 2002) De burgemeester van Rotterdam, mr. Ivo Opstelten, en de korpschef van de politie Rotterdam-Rijnmond, Aad Meijboom, openen op vrijdagmiddag 21 juni a.s. het Vreemdelingenloket Rotterdam door het ondertekenen van het convenant. Bij het Vreemdelingenloket, ook wel 1-loket genoemd, kunnen nieuw binnenkomende vreemdelingen in de gemeente Rotterdam zich op ''n plek aanmelden voor zowel het indienen van een aanvraag voor een verblijfsvergunning als de inschrijving in de Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Daarmee behoort de situatie, waarbij de vreemdeling in Rotterdam heen en weer moest pendelen tussen de Vreemdelingendienst en het stadhuis, tot het verleden. Het registreren van de aanvraag van een verblijfsvergunning en de inschrijving in de GBA wordt vanaf nu in één handeling door medewerkers van de Dienst Burgerzaken Rotterdam verricht. De
1-loketwerkwijze is onder meer bedoeld om door middel van deze gecombineerde aanpak de dienstverlening aan de vreemdeling te verbeteren. Op het gebied van de nieuwe werkwijze werkt de gemeente Rotterdam samen met de gemeenten Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk. Vreemdelingen uit deze gemeenten melden zich voor het aanvragen van een verblijfsvergunning bij de Dienst Burgerzaken van de gemeente Rotterdam.

(