Bouwfonds

Mezzanine nieuw corporate magazine bouwfonds

Frankfurt ontwikkelt zich zonder toekomstvisie tot hoogwaardige mini-metropool

Bouwfonds onderzoekt in het nieuwe corporate magazine Mezzanine het geheim achter de dynamische ontwikkelingen van Frankfurt. In het hoofdartikel geeft wethouder Schwarz een toelichting op het 'Hochhausrahmenplan' dat 100 wolkenkrabbers zal realiseren. "Wij zijn als stad bereid richting te geven aan bouwtechnische investeringen. De ontwikkeling van kantoortorens kent drie zwaartepunten: het traditionele financiële centrum, het beursgebied op het vroegere goederenstation en een stedelijk parkgebied. En dat op voorwaarde dat het Centraal Station ondergronds komt".

Zonnige Europese woningmarkt
Het nieuwe blad is informerend en opiniërend over de ontwikkelingen in de vastgoedwereld vanuit de invalshoek van Bouwfonds. Om het investeringsklimaat in Europa in beeld te brengen, is er een rubriek 'Vastgoedweersverwachting' opgesteld. In de 'weerkaart' staat dit keer de Europese woningmarkt centraal. In de meeste Europese steden zal het investeringsklimaat zich uitgesproken positief ontwikkelen. Het meest opvallend zijn de verschillen in Duitsland, het westen en zuiden zonnig en het oosten regen tot storm.

Smaakmaker
"Snelwegen en automobilisten zijn niet fout. Nederland heeft het meeste asfalt per vierkante kilometer in de hele wereld. Maar aantrekkelijk zijn de snelwegen niet. Ons land is langzamerhand helemaal in geluidsschermen gehuld. Dat geeft ook de indruk dat het land steeds voller wordt." In 'Smaakmaker' introduceert directeur Francine Houben van de Nederlandse Architectuur Biënnale het concept van de Biënnale: Aesthetics of Mobility. Daarin wordt bekeken hoe er in de wereld met mobiliteit en schoonheid wordt omgegaan.

Bouwfonds opinie
In Mezzanine geeft Bouwfonds commentaar op ontwikkelingen en trends in de vastgoedmarkt. In de rubriek 'Het Item' geeft Henk van Zandvoort, directeur van Bouwfonds Wonen, zijn visie op de dramatische stagnatie in de woningbouw. Volgens hem is de woningnood op grotere schaal te lenigen door gemeenten de ontwikkeling van een gehele wijk uit handen te nemen. In 'Trends' het ontstaan van de grootste projectontwikkelaar van Nederland: Bouwfonds Property Development. Samenvoeging van Bouwfonds Wonen, Bouwfonds Wonen Internationaal en Bouwfonds Vastgoedontwikkeling bezien vanuit de ontwikkelingen in meervoudig ruimtegebruik en mixed-use projecten. In 'Het Getal' een kijkje achter de schermen van de financial PR van Bouwfonds. Waar leg je bij de presentatie van jaar- en kwartaalcijfers de nadruk: 15% groei of 7% daling? In 'Vastgoedestafette' interviewt Bertus Pijper van Bouwfonds Property Finance, Ton Meyer van MAB, een partner waar Bouwfonds al decennia intensief mee samenwerkt. Integrale gebiedsontwikkeling in de steden blijkt voor beide bedrijven de katalysator voor innoverende projecten.

En verder
· In 'Blik op vastgoed' toont Mezzanine de verrassende blik van fotografen die hun lens doorgaans op andere objecten dan vastgoed richten. In dit nummer de begin 2002 overleden reclame- en (glamour)portretfotograaf Paul Huf. · Columnisten:

- Jaap Modder legt in 'Welkominzeeland.nl' de vinger op de gevoelige plek van de vijfde nota over Zeeland dat zich als 'urban havens' ontwikkelt;
- In 'De Lijflucht van het woonerf' verklaart Max Pam de filosofie van de opgelegde knusheid in Nederland;
- Pé Kohnstamm waarschuwt voor de negatieve gevolgen van de Europese International Accounting Standards voor de unieke pensioenstelsels van Nederland. · In het beeldinterview 'Sparringspartners' kruisen Cees de Jong van DTZ Zadelhoff en Bart Bleker van Bouwfonds de degens over de ontwikkelingen in de vastgoedmarkt. Met als titel: Tot 2001 oververhit, nu lichtelijk onderkoeld.