Ingezonden persbericht

RANN BV benoemt Peter Glasbeek tot CEO

Managementteam joint venture Dutchtone en Ben compleet

Den Haag, 17 juni 2002 - RANN BV, de onlangs opgerichte joint venture van Dutchtone en Ben, heeft Peter Glasbeek benoemd tot Chief Executive Officer. Het managementteam bestaat verder uit Heinrich Schulte-Ebbert en Richard van der Laan, verantwoordelijk voor respectievelijk technische en financiële aangelegenheden.

Glasbeek (47) heeft ruime algemene en financiële management-ervaring in de logistieke en telecomsector. Voor hij de functie bij RANN BV aanvaardde, werkte hij als interim-manager bij het Ministerie van Verkeer en Waterstaat. Daarvoor was hij als Financieel Directeur en later Algemeen Directeur nauw betrokken bij de ontwikkeling van Mannesmann ipulsys BV. Deze onderneming verzorgde de interoperabiliteit en verbindingen tussen verschillende Europese telecombedrijven van Mannesmann. Vanaf 1996 was hij Financieel Directeur van de Nederlandse telecom startup Enertel.

Chief Technical Officer Schulte-Ebbert (59) is sinds mei 2001 Project Director Engineering Department bij Ben Nederland. In deze functie begeleidde hij de samenwerking met T-mobile Duitsland en was hij betrokken bij de oprichting van RANN BV. Hij bekleedde diverse senior managementfuncties bij T-mobil. Verder heeft hij zitting in diverse internationale telecomorganisaties. Richard van der Laan (31) is benoemd tot Chief Financial Officer. Hij was Manager Finance & Administration bij Dutchtone NV en was daar vanaf de oprichting in 1998 verantwoordelijk voor de op- en uitbouw van de financiële organisatie.

Een foto van de RANN-directie is op te vragen bij Lammers van Toorenburg PR, Armine Egberink, telefoon 030 - 6565070 of email, armine@lvtpr.nl

Over RANN
RANN (Radio Access Network Nederland) is een joint venture van Ben en Dutchtone voor de bouw van het 'niet-intelligente' deel van hun UMTS-netwerk. RANN begint met het opstellen van een roll-out plan. Ben en Dutchtone ontwikkelen zelfstandig producten en diensten die via het netwerk zullen worden aangeboden. De bedrijven bepalen ook elk afzonderlijk het moment waarop deze diensten op de markt komen.