Korps: Flevoland, plaats: District Zuid 17-06-2002 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Aanhoudingen Almere Buiten
ALMERE BUITEN Het Basora-team is weliswaar ontbonden, maar dat betekent niet dat de aandacht verslapt is. Zoals Politie Flevoland in haar jaarverslag bekend heeft gemaakt, maakt de methode nu deel uit van het dagelijkse politiewerk. Zondagmiddag resulteerde dat in de aanhouding van acht verdachten van Antilliaanse afkomst in de leeftijd van 16 tot en met 29 jaar. Ze hingen rond op het Noordeinde en veroorzaakten overlast. In Almere Buiten is het samenscholingsverbod nog steeds van kracht. Na meerdere waarschuwingen weigerden ze weg te gaan en provoceerden de politie. Uiteindelijk zijn ze aangehouden voor het niet voldoen van een vordering. Hierbij zijn zestien agenten en een politiehond ingezet. De verdachten zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau. Vier verdachten in de leeftijd van 16 tot 29 jaar zijn na verhoor weer heengezonden. Processen-verbaal zijn opgemaakt. De andere vier zijn ingesloten. Een 19-jarige verdachte bedreigde bij insluiting in een politiecel een politieagent met de dood.

Aanhouding fietsendief
ALMERE Zondagmiddag is op het Noordeinde een 39-jarige Amsterdammer aangehouden voor fietsendiefstal. Een oplettende getuige zag de man het slot van een fiets verbreken bij het station in Almere Buiten. De getuige had de man weggestuurd en een signalement doorgegeven aan de politie. Kort daarna kon de man aangehouden worden. Hij bleek allerlei gereedschap bij zich te dragen. De verdachte is voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Aanhoudingen vernielingen in trein
ALMERE De politie heeft zondagavond vijf Almeerders in de leeftijd van 13 tot 16 jaar aangehouden omdat zij in de trein vernielingen hadden gepleegd. Het vijftal is overgedragen aan de Spoorwegpolitie.