Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 16-06-2002
Persberichten van zaterdag en zondag
Martin Panman 0651611628

Klapband

PESSE Zaterdagmiddag gebeurde er een ongeval op de A28 ter hoogte van Pesse. Een 27 jarige automobilist uit Arnhem kreeg een klapband. Zijn auto raakte in onbalans en begon te slingeren. Hij kwam in de berm terecht en sloeg enkele malen over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Doordat de bestuurder de autogordels om had bleef hij ongedeerd. Zijn auto was total loss.

Snorfiets tegen auto

RODEN Zaterdagavond gebeurde op de Ceintuurbaan een ongeval tussen een auto en een snorfiets. Een 39 jarige bestuurder van een snorfiets uit Roden reed met zijn 10 jarige dochter voor op het snormobiel tegen een personenauto, bestuurd door een automobilist uit Raalte. De snorfietser hield onvoldoende rechts. Het meisje vloog door de klap van de aanrijding over de motorkap van de auto en kwam op de grond terecht. Zij werd licht gewond. Beide bestuurders moesten een blaasproef ondergaan. De automobilist had geen alcohol gebruikt, maar de snorfietser moest mee naar het bureau om te blazen op het alcoholanalyse apparaat. Hij blies 575 ugl. Met een proces-verbaal kon hij vertrekken.

Inhalen en afslaan

TWEEDE EXLOOERMOND Zaterdagmiddag reed een 27 jarige automobilist uit Valthermond over de Tuinbouwstraat en wilde linksaf slaan. Achter deze auto reed een 51 jarige bestuurster uit Exloermond. Zij wilde de voor haar rijdende auto inhalen en op het moment dat zij dat deed sloeg de auto af. Het gevolg hiervan was dat afslaande auto in de flank geraakt werd en in een greppel tot stil stand kwam. De bestuurder uit Valthermond werd door de aanrijding gewond en is overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

Uit de bocht

MEPPEL In de nacht van zaterdag op zondag gebeurde er een ongeval op de Ruinerwoldseweg. In een flauwe bocht begon de auto van een 21 jarige Meppelaar door te hoge snelheid te driften en kwam op de weghelft voor het tegemoetkomende verkeer terecht. Daar reed een automobilist uit Arnhem. Deze stuurde zijn auto de berm in om een frontale aanrijding te voorkomen. Toch raakte de Meppeler nog de tegenligger. Zijn auto (Meppeler) werd zwaar beschadig en een bij hem in de auto zittende 22 jarige man uit Giethoorn werd gewond aan zijn been. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie sluit niet uit dat de Meppeler samen met een andere automobilist uit Meppel aan het racen is geweest.

Inbraak

ZEIJERVELD Zaterdagavond is er ingebroken in een perceel aan de Vorenkampseweg in Zeijerveld. Een motormaaier, een boormachine, een schuurmachine en een radio cd speler, werd o.a. gestolen. De 52 jarige eigenaar deed aangifte.

Inbraak

EMMEN - In Emmen is vannacht ingebroken in het CBB gebouw aan de Houtweg. Uit onderzoek bleek, dat een raam is vernield en een kassa is gestolen. In de kassa zat alleen namaak plastic geld. De 47 jarige beheerster doet maandag aangifte.

Vechtpartij Kerkplein

ASSEN In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie een melding dat er een vechtpartij op het Kerkplein in Assen was. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen zij daar een man een die hevig bloedde aan zijn hand. Ook stond er een andere man die verwondingen aan zijn gezicht had. Na wat schermutselingen over en weer zijn twee personen, een 46 jarige Assenaar en de aan zijn hand gewonde 28 jarige Assenaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij bleek een slagaderlijke bloeding te hebben en moest naar het ziekenhuis voor behandeling. Geen van de mannen deed aangifte zodat ze weer op straat werden gezet.

Vechtpartij Vriezerbrug

VRIEZERBRUG In de nacht van zaterdag op zondag kreeg de politie de melding dat iemand met een bierglas was verwond in een discotheek. Ter plaatse trof de politie een 19 jarige inwoner van Hoogezand aan die een forse hoofdwond had opgelopen doordat hij een bierglas tegen zijn hoofd had gekregen. Twee verdachten zijn aangehouden, een 22 jarige man uit Bovensmilde en een 18 jarige man uit Smilde. Een nader onderzoek naar de oorzaak van de vechtpartij wordt ingesteld.

XTX

VRIEZERBRUG In de nacht van zaterdag op zondag hield de bewaking van een discotheek een 18 jarige jongeman uit Groningen aan, omdat deze 2 XTC pillen bij zich had. De man werd overgedragen aan de politie en over gebracht naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Later in de nacht hielden de bewakers nog een persoon aan die in XTC handelde. Het gaat hier om een 16 jarige jongeman uit Annen. Nadat de verdachte was gefouilleerd bleek dat hij 8 XTC pillen bij zich had. Hij is over gebracht naar het politiebureau en is daar voorgeleid. Hij heeft de nacht in de cel doorgebracht.

Door paal geveld

KLAZIENAVEEN Vrijdagavond was de organisatie van de tuinbouwloop bezig met voorbereidingen van die loop in het tuinbouw gebied. Men was bezig met het afzetten van verschillende wegen. De 55 jarige bestuurder van een landbouwtrekker uit Roswinkel reed echter het parcours op omdat daar de weg nog niet was afgezet. Ter hoogte van de start bleef de spuitmachine van de trekker achter de start spandoek haken. Hierdoor knapte een van de houten palen af en terecht op een 24 jarige Emmenaar. Deze werd daardoor gewond en is voor onderzoek met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar bleken zijn verwondingen mee te vallen en kon hij later op de avond nog een drankje mee drinken met het organisatie comité

Wiet

ASSEN Zaterdagavond zag een politiesurveillance ongeveer 10 personen in de Rolderstraat staan. Toen de politiemensen op de groep af liepen gingen ze er vandoor o.a. in autos. Eén auto met daarin vijf personen werd aan een controle onderworpen. Een 22 jarige man had meerdere zakjes wiet en een brokje hasj bij zich. In de woning van die verdachte werd een onderzoek ingesteld. In een slaapkamer trof de politie de restanten aan van een hennepkwekerij. Hij krijgt een proces-verbaal.