Gemeente Vlaardingen


13-06-2002

BETERE BEREIKBAARHEID HULPDIENSTEN IN WIJK VLAARDINGER AMBACHT Zaterdagochtend 15 juni 9.00 uur start bij de Brandweerkazerne aan de Hoflaan de herhaling van de actie parkeren en veiligheid in Vlaardinger Ambacht. De politie gaat dan op zoek naar foutparkeerders en deelt dan bekeuringen uit i.p.v. gele kaarten.

Tijdens de eerste actie in de maand april zijn ruim 40 gele kaarten uitgedeeld en 1 bekeuring. Op deze actiedag werden meer dan 20 kaarten uitgedeeld en op de laaste dag nog maar 9 stuks. Een verbetering van het parkeergedrag dus. De reacties van de bewoners waren veelal positief.
De actie is bedoeld de bereikbaarheid en de veiligheid in de wijk te verbeteren. De problemen doen zich met name voor op en nabij de kruispunten. Het komt regelmatig voor dat daar de doorgang belemmerd wordt voor voertuigen van de hulpdiensten. Voor de veiligheid in de wijk is een dergelijke situatie voor politie, brandweer en ambulance zeer ongewenst. De brandweer ondervond in de wijk bij het proefrijden, maar juist ook in noodsituaties, regelmatig problemen door slordig parkeergedrag. Dit betekent uiteindelijk dat de noodzakelijke hulpdiensten niet snel genoeg ter plaatse kunnen zijn.