Korps: Flevoland, plaats: gehele regio 15-06-2002 dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-51401952

District Zuid

Aangehouden voor ruzie
ALMERE Een 37-jarige vrouw uit Almere is vrijdagmiddag aangehouden voor het slaan van een 43-jarige man uit Almere. De 43-jarige deed bij de politie aangifte, omdat hij die middag na een woordenwisseling door de verdachte in zijn gezicht geslagen was. De man had de vrouw aangesproken op haar parkeergedrag op de Sluis. De politie zocht contact met de automobiliste die zich vervolgens op het bureau meldde. Daar is zij aangehouden en nader gehoord. Proces-verbaal is opgemaakt en de verdachte krijgt binnenkort een dagvaarding.

Aangehouden voor valse identiteit
ALMERE Op de Koopmanstraat is vrijdagmiddag een 18-jarige automobilist uit Almere aangehouden, omdat hij bij een controle een valse naam opgaf. Surveillerende agenten zagen de auto van de betreffende bestuurder bij een stilstandverbod staan. Toen de agenten zijn gegevens voor de boete wilden noteren, gaf hij een valse naam op. Verder was de auto niet verzekerd en had de man geen geldig rijbewijs. Na verhoor op het politiebureau is de 18-jarige met drie bekeuringen heengezonden. Zijn auto is in beslag genomen.

Neppistool in beslag genomen
ALMERE Surveillerende agenten zagen vrijdagmiddag twee kinderen langs de Oosterdreef rennen. Een van hen had iets bij zich dat op een vuurwapen leek. De jongen uit Almere is hierop aangesproken. Hij was al eerder hierop betrapt. Ook dit keer is het neppistool in beslag genomen en zijn de ouders in kennis gesteld.

Hond in beslag genomen
ALMERE Een hond die twee omstanders gebeten had, is vrijdagmiddag door de politie in beslag genomen. Na een melding dat er bij de Watersnipweg een gevaarlijke hond was, ging de politie ter plaatse. De hond was inmiddels gevangen. Volgens omstanders had de hond twee mensen gebeten (één persoon met gezichtsletsel is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht). De dierenambulance en een dierenstichting zorgden dat het dier weggebracht werd. De eigenaar heeft zich inmiddels bij de politie gemeld. De politie onderzoekt de zaak verder.

Bromfietsers gewond
ALMERE Op het Stadsweteringpad kwamen vrijdagavond twee bromfietsers met elkaar in botsing. Een 16-jarige jongen uit Almere die op het Stadsweteringpad reed, verleende geen voorrang aan een 17-jarige bromfietser uit Almere. De passagiere (minderjarig meisje uit Almere) van de 17-jarige en de beide bestuurders zijn voor behandeling (onbekend welk letsel) per GGD-ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De 17-jarige en zijn passagier zijn later uit het ziekenhuis ontslagen.

Horeca gesloten
ALMERE Op last van de gemeente heeft de politie vrijdagavond een horecagelegenheid in Almere gesloten, omdat deze niet de vereiste (gebruiks)vergunning had.

Aangehouden voor niet meewerken
ALMERE Surveillerende agenten zagen vrijdagnacht een auto slingerend over de Tussenring rijden. De bestuurder is staande gehouden en wilde niet meewerken aan een alcoholcontrole, gedroeg zich agressief en wilde wegrijden. De 53-jarige automobilist is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het resultaat van zijn ademanalyse was 670 ug/l (1,52 promille). De man had geen rijbewijs bij zich. Zijn auto is in beslag genomen en proces-verbaal wordt opgemaakt. De Amsterdammer is met een rijverbod van 7 uur heengezonden.

Aangehouden voor vernielingen
ALMERE De politie hield vrijdagnacht op de Java Legioenstraat een 18-jarige inwoner van Almere aan op verdenking van het vernielen van vier autos op een parkeerplaats in die buurt. Na een melding dat iemand autos vernielde, gingen de agenten ter plaatse, hoorde een oplettende getuige en stelden een onderzoek in de omgeving in. Met de hulp van een politiehond is de man iets verderop aangehouden. Hij is voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Easy Rider
ZEEWOLDE Vrijdag hield de politie een Easy Rider-controle in de gemeente. In totaal controleerde de agenten 27 bromfietsers en schreven zij 7 processen-verbaal uit.

Aanhouding voor wederspannigheid
ZEEWOLDE De politie hield vrijdagnacht bij de Hoornse Weg een 27-jarige man uit Zeewolde en een 28-jarige man uit Nijkerk aan voor het verzet bij hun aanhouding. Na klachten van geluidsoverlast vanuit een woning op de Enkhuizerweg, spraken de agenten de bewoners hierop aan. De 27-jarige en de 28-jarige protesteerden luidruchtig, maar gingen uiteindelijk naar binnen. De agenten bleven in de buurt om te luisteren of alles goed ging. De 28-jarige kwam naar de agenten toe, gedroeg zich recalcitrant (hij had vermoedelijk alcohol gedronken) en wilde niet weggaan waarop hij is aangehouden. De 27-jarige die zich ermee bemoeide is eveneens aangehouden. Beiden zijn geboeid overgebracht naar het politiebureau en ingesloten (ter ontnuchtering).

District Noord

Getuigen gezocht
LELYSTAD Vrijdagavond rond 19 uur is een 71-jarige vrouw uit Lelystad in de buurt van het Oostrandpark (bos) lastig gevallen door een nog onbekende man. De vrouw liet haar hond uit toen ze door een nog onbekende man met een helm op (hij had een bromfiets/scooter) lastig gevallen werd. De vrouw gaf de man een klap waarop hij vluchtte. De politie is op zoek naar deze verdachte. Mensen die meer weten of iets gezien hebben, kunnen zich bij de Lelystadse politie melden of bellen met 0900-8844.

Aangehouden voor illegaal verkoop
LELYSTAD Op de Friese Vlaak is vrijdagochtend een 41-jarige Lelystedeling aangehouden, omdat hij illegaal huisaanhuis spullen (onduidelijk wat) probeerde te verkopen. De politie stelde na een melding een onderzoek in en hield de verdachte aan. Deze had nog andere zaken openstaan (onder andere in het kader van de Opiumwet) en is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aangehouden minderjarige snorfietser
LELYSTAD Een minderjarige jongen die bij een bromfietscontrole in de Wold wegvluchtte, reed vrijdagmiddag tegen een politieauto aan en kwam ten val. De jongen die niet gewond raakte, is aangehouden en voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij krijgt onder andere proces-verbaal voor onverzekerd, minderjarige rijden. Ook voldeed zijn snorfiets niet aan de technische eisen (onder andere de rem); deze is dan ook in beslag genomen. Na verhoor is de jongen heengezonden.

Aangehouden voor diefstal
LELYSTAD De politie hield vrijdagnacht op de Dukaatpassage een 22-jarige Lelystedeling aan op verdenking van diefstal. Eerder die dag had een minderjarige jongen uit Lelystad aangifte gedaan van de diefstal van zijn mobiele telefoon. Dat was in de buurt van het station gebeurd. De politie stelde een onderzoek in en hield s nachts de 22-jarige aan. Deze is voor nader verhoor ingesloten op het politiebureau.

Aangehouden voor openbaar dronkenschap
LELYSTAD Vrijdagnacht hield de politie op de Middendreef twee Lelystedeling (mannen van 31 en 33 jaar) aan onder andere voor openbaar dronkenschap. Surveillerende agenten zagen de twee op de Middendreef lopen. Zij beledigde met gebaren de agenten waarop de twee staande gehouden werden (dus naar hun naam gevraagd werden). Beiden weigerden mee te werken en gedroegen zich recalcitrant. De twee Lelystedelingen zijn aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten op het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Auto in sloot en bloedproef afgenomen
BANT Vrijdagavond kreeg de politie gemeld dat een auto op zijn kop in de sloot van het Friesepad lag. De politie heeft samen met een aantal behulpzame omstanders de 46-jarige automobilist uit Bant uit het voertuig bevrijd. Hij is voor controle naar het ziekenhuis gebracht en later na behandeling is van de bestuurder op het politiebureau een bloedproef afgenomen. Hij is na verhoor als verdachte op het bureau heengezonden.

Easy Rider
URK Vrijdag hield de politie op Urk een Easy Rider-controle. In totaal controleerde de motoragenten 13 bromfietsers en schreven zij 8 processen-verbaal uit. Later op de avond nam de politie nog een snorfiets in beslag, omdat de bestuurder nog geen 16 was. De ouders van het meisje uit Urk zijn in kennis gesteld.