DELTA N.V.

Ministerie V.W.S. sluit o.v.k. met DELTA voor levering Elek

Ministerie Verkeer en Waterstaat en DELTA sluiten overeenkomst voor levering van Elektriciteit

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat (VenW) en N.V. DELTA Nutsbedrijven hebben een contract gesloten voor de levering van elektriciteit. Het betreft een contract voor 200 miljoen kWh per jaar, waarvan 20 miljoen kWh groene energie. Het contract heeft een looptijd van twee jaar, met een optie voor een derde jaar.

Het contract is vandaag in Den Haag ondertekend door plaatsvervangend Secretaris-Generaal VenW drs.P.R. Heij en algemeen directeur J.H. de Back van DELTA.

Het contract gaat in op 1 juli 2002 en betreft levering van elektriciteit aan alle 3000 aansluitingen van de 22 dienstonderdelen van het ministerie door heel Nederland. Hieronder vallen naast het kerndepartement onder andere Rijkswaterstaat, het KNMI, Inspectie Verkeer en Waterstaat en de Dienst Wegverkeer (RDW). DELTA gaat de stroom leveren aan alle gebouwen en voor de openbare verlichting en voor de installaties zoals bruggen, sluizen, verkeersregelinstallaties en vuurtorens.

Het ministerie heeft door deze Europese aanbesteding een aanzienlijk kostenvoordeel. Daarnaast zal de factuurstroom sterk verminderen. Door het inkopen van gecertificeerde groene stroom levert het ministerie een bijdrage aan het nationale milieubeleid.


---