Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 1-06-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, B. Timmer, 06-51401952

Man onder trein
LELYSTAD - Een 21-jarige Lelystedeling is vanmorgen overleden nadat hij onder de trein was gekomen. De man bevond zich op het spoor ten zuiden van Lelystad toen de trein aan kwam rijden. De machinist kon niet meer op tijd stoppen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeluk en heeft de familie in kennis gesteld. Het treinverkeer van Lelystad naar Almere is gestremd geweest van 10.00 tot 11.30 uur.

Aanhouding na steekpartij
ALMERE - In de Haringvlietstraat zijn afgelopen nacht na een steekpartij drie Almeerders van 16, 20 en 21 jaar aangehouden. De verdachten verklaarden dat er een conflict was ontstaan over een bromfiets. Het is onduidelijk wie de steekpartij begon; het wapen werd daarna weggegooid. De politie stelt een onderzoek in naar het steekwapen en de aanleiding, onder meer door verhoor van de drie verdachten.

Aanhouding na vernielingen
LELYSTAD - Vanmorgen vroeg zijn acht jongeren afkomstig uit Lelystad, Almere, Amsterdam en Hoofddorp aangehouden wegens het plegen van vernielingen bij het horecapleintje aan de Stelling. De groep vernielde prullenbakken en een fiets en gooide een ruit in van een restaurant, waarna ze richting station liepen. Daar zijn de verdachten op aanwijzing van getuigen aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Wapens in beslag genomen
LELYSTAD - Bij een controle op het Noorderwagenplein zijn vrijdagmorgen een 16-jarige jongen uit Lelystad en een 20-jarige jongen uit Weesp aangehouden wegens wapenbezit. In de auto waarin ze reden werd een dolkmes, een boksbeugel en een honkbalknuppel aangetroffen. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het bureau. De wapens zijn in beslag genomen.

Aanhouding na verzet
LELYSTAD - Bij een verkeerscontrole op de Oostranddreef is een 21-jarige automobilist uit Lelystad aangehouden wegens recalcitrant gedrag. De man kwam na het stopteken voor de controle met hoge snelheid op de controleurs afrijden. Na een waarschuwing en bij de technische controle van zijn voertuig begon de verdachte tegen de agenten te schreeuwen en probeerde hen de papieren uit handen te trekken. Toen hij de controleur tenslotte een duw gaf, is de man aangehouden wegens verzet en overgebracht naar het bureau.

Aanrijding met letsel
NAGELE - Op de Schokkerringweg zijn vrijdagavond een 19-jarige automobilist uit Nagele en een 38-jarige automobiliste uit Ens betrokken geraakt bij een aanrijding. De vrouw zag vermoedelijk door de felle zon te laat dat de 19-jarige met zijn auto met aanhanger linksaf een inrit insloeg. Zij botste met haar auto op de aanhanger en is met onbekend letsel per GGD-ambulance naar het Dr. Jansenziekenhuis vervoerd ter observatie. Haar auto is afgesleept. De 19-jarige bleef voor zover bekend ongedeerd.

Aanrijding onder invloed
MARKNESSE - Vrijdagavond is een 23-jarige automobilist uit Marknesse aangehouden op de Westerkimme nadat hij daar de tuin van een 63-jarige plaatsgenoot was ingereden. De drie inzittenden van de auto waren uit de auto gestapt. Twee van hen waren weggelopen, maar de 23-jarige bestuurder meldde zich even later ter plekke en verklaarde dat hij de sleutels had gepakt en onder invloed had gereden zonder in bezit te zijn van een rijbewijs. Daarop werd hij aangehouden en overgebracht naar het bureau in Emmeloord. Hij blies 615 ug/l (1.4 promille) en is overgebracht naar bureau Lelystad voor de verdere afhandeling.