Gemiva-SVG Groep


Gouda, 28 mei 2002

Olympische vlam passeert activiteitencentrum Gouwplaats

In het weekend van 1 en 2 juni vinden in Deventer de Special Olympics Nederland plaats, een sportevenement voor mensen met een verstandelijke handicap. Voorafgaand hieraan heeft de politie de eervolle taak om de olympische vlam van Den Haag naar de openingsceremonie in Deventer te brengen. Dit gebeurt op vrijdag 31 mei, onder de naam 'Torch Run for Special Olympics'. Om te onderstrepen waar het om gaat, stoppen ze onderweg bij een aantal dagcentra voor mensen met een verstandelijke handicap. Activiteitencentrum Gouwplaats in Gouda is er daar één van.

Rond 10.30 uur arriveren de estafettelopers - met de vlam - bij activiteitencentrum Gouwplaats aan de Groen van Prinsterersingel 52a in Gouda. De lopers worden in hun lange tocht begeleid door ME-busjes. Iedereen die interesse heeft mag een kijkje nemen in deze busjes. Het bezoek duurt ongeveer een kwartier.

Special Olympics
Het evenement 'Special Olympics' is door de jaren heen uitgegroeid tot een organisatie van wedstrijden en trainingen voor mensen met een verstandelijke handicap in vele takken van sport. Het festijn vindt plaats in meer dan honderd landen. In Nederland zijn G-voetbal en het G-judo de bekendste onderdelen, maar ook in atletiek, handbal, paardrijden en zwemmen zijn enkele duizenden atleten het gehele jaar actief.

Gouwplaats
Gouwplaats is een activiteitencentrum voor mensen met een verstandelijke handicap. In het activiteitencentra kunnen mensen kiezen voor een vak. Zij werken, waar nodig met aanpassingen en hulp van de begeleiders, aan producten en diensten voor allerlei opdrachtgevers. Sommigen kunnen doorstromen naar een (deeltijd-)baan op de reguliere arbeidsmarkt.