Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 30-05-2002 2e Persbericht 30 mei 2002

Eindhoven: Jongens bekogelen roeiers met stenen Leden van een roeivereniging uit Eindhoven zijn dinsdagavond en woensdagavond rond 21.00 uur bekogeld door enkele jongeren, toen ze bezig waren met hun trainingen in het Eindhovens Kanaal. Beide keren stonden er enkele jongeren op de spoorbrug aan de Kanaaldijk Noord en gooiden ze met stenen naar de roeiers. Dinsdag avond kreeg een roeier een steen tegen zijn hoofd en raakte hij hierdoor licht gewond. Woensdagavond werden de roeiers weer belaagd en gooiden enkel jongens een flink aantal (grote) stenen naar de roeiers. Twee roeiers liepen hoofdletsel op. Een van hen heeft een wond in het ziekenhuis moeten laten hechten. De ander liep een hersenschudding op. De boot met een aanschafwaarde van ongeveer 18.000 euro raakte zwaar beschadigd. Een steen, ter grootte van een baksteen, ging zelfs dwars door de boot heen. De politie is op zoek naar getuigen van deze voorvallen. Het is bekend dat de groep jongeren gebruik maakt van bromfietsen of bromscooters. Getuigen kunnen bellen met de afdeling Tongelre tel. 0900 8844

Eindhoven: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 8.00 en 9.00 uur heeft de politie op de Stratumsedijk een snelheidscontrole gehouden. Er zijn elf automobilisten op de bon gezet die te snel reden.

Valkenswaard: Diefstal auto
In de nacht van woensdag op donderdag is in de Dijkstraat in Valkenswaard een zilverkleurige Opel Vectra stationwagon met het kenteken ZJ-FX-43 gestolen. De auto stond bij een woning onder de carport geparkeerd.

Hoogeloon: Snelheidscontrole
Donderdagmorgen tussen 9.00 en 11.00 uur heeft de politie op de Vessemseweg een snelheidscontrole gehouden. De politie controleerde de snelheid van 252 voertuigen. Daarvan reden er 71 te snel. De snelste reed 77 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Valkenswaard: Zakkenrollen
Donderdagmiddag rond 12.30 uur is de portemonnee gestolen van een 74-jarige vrouw uit Turnhout. Ze deed boodschappen op de weekmarkt in Valkenswaard. Toen ze boodschappen wilde afrekenen bemerkte ze dat haar portemonnee uit haar jaszak was gestolen. In de portemonnee zat ongeveer 40 euro en een bankpasje.