Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Breda deel II

Datum: 29/5/2002
Auteur: Willem van Hooijdonk

Breda: Inbreker verbergt zich in een kast

Vanmorgen is met toestemming van de Officier van Justitie te Breda een 33-jarige man uit Dordrecht in zijn woning aangehouden op verdenking van woninginbraken in Chaam, Prinsenbeek en Rijsbergen.

De verdachte had zich vanmorgen in zijn woning verstopt in een kast maar werd toch gevonden. De Bredase politie kwam de man door rechercheonderzoek op het spoor. Hij wordt verdacht van enkele woninginbraken. Het betreft een woninginbraak in een pand aan de Hoefakker te Chaam op 20 april jl. waarbij een Volkswagen Beetle werd ontvreemd, een woninginbraak in Rijsbergen aan de Raaiberg op 3 mei jl. waarbij een Opel Astra werd gestolen en een woninginbraak aan de Thornstraat te Prinsenbeek op 25 februari jl. Ook bij deze inbraak werd een auto buitgemaakt, namelijk een Renault Laguna. Deze auto werd in Dordrecht terug gevonden. Ook de in Rijsbergen gestolen auto werd in Dordrecht terug gevonden. De verdachte is in verzekering gesteld

Breda: Vijfjarig jochie vermist en weer terecht

Vanmiddag werd de politie omstreeks 14.15 uur in kennis gesteld dat vanaf vanmiddag 12.30 uur in de wijk Hoge Vught (Belgiëwijk) een vijfjarige jongen werd vermist. De jongen van Noord Afrikaanse afkomst was rond 12.30 uur met zijn fietsje aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt. Door het team Vlaanderenstraat is met 12 politiemensen, waaronder de wijkagenten, direct een zoekactie op touw gezet. Hierbij werd onder meer gezocht op het winkelcentrum Moerwijk, de omgeving Zwarte Dijk en de kinderboerderij. Ook moeder was met buren in de omgeving gaan zoeken. Omstreeks 15.15 uur was het jochie weer terecht. Hij was bij een vriendje van een vriendje gaan spelen.

Zundert: Kruisbogen gestolen

Uit de schietruimte van een kruisboogvereniging aan de Bredaseweg te Zundert zijn 3 kruisbogen ontvreemd. Door het klimmen over een 3 meter hoog hekwerk en forceren van een luik heeft men zich toegang verstrekt.

Zevenbergschen Hoek: Inbraak verzorgingshuis

De nacht van dinsdag 28 mei op woensdag 29 mei 2002 is ingebroken in een verzorgingshuis aan de Hoofdstraat te Zevenbergschen Hoek. De dader werd overlopen door een medewerkster.

De inbreker werd door een bejaardenverzorgster in het kantoorgedeelte overlopen. Hij is het bejaardentehuis binnen gekomen door verbreking van een toegangsdeur naar het kantoor. Op de vraag aan de inbreker wat hij hier deed antwoordde hij, "Ik heb honger en zoek naar eten." Hierna koos hij het hazenpad Naar de inbreker volgde een zoektocht maar hij werd niet meer aangetroffen.

Zevenbergen aanrijding met letsel

Op woensdag 29 mei 2002 omstreeks 10.17 uur vond er een aanrijding met letsel plaats op de Hazeldonksezandweg te Zevenbergen. De bestuurster van een bestelauto kwam toen zij de uitrit verliet in aanrijding met een fietsster.

Een 55-jarige fietsster uit Zevenbergen reed aan de linkerzijde van de weg over het fietspad. Een bestelauto bestuurd door een 43-jarige vrouw uit Zevenbergen rijdend uit een uitrit merkte de fietser niet op. Er volgde een aanrijding waarbij de fietser een beenfractuur opliep en overgebracht werd naar het ziekenhuis te Roosendaal.

Etten-Leur: Fietser gewond

Gisteravond omstreeks 22.45 is een dronken fietser op de Hoge Donk in Etten-Leur gevallen nadat hij de bocht waarschijnlijk iets te scherp had genomen. Een politieagent die op weg was naar huis liep er toevallig tegenaan. Het slachtoffer is door de GGD overgebracht naar het ziekenhuis waar hij werd behandeld voor verwondingen aan zijn hoofd en oog. De fiets werd thuis afgeleverd. Het betreft een 51-jarige man uit Etten-Leur