Novem

Titel: Biomassa-workshops voor gemeenten en bedrijven in de RAI Auteur: Dien van, Katja
Datum: 29-05-2002

Biomassa-workshops voor gemeenten en bedrijven in de RAI

Bent u als bedrijf op zoek naar een kosteneffectieve manier om uw afval kwijt te raken? Bent u als gemeente of provincie benieuwd naar de mogelijkheden van een bio-energie installatie en wilt u weten hoe u zo'n installatie kunt realiseren? Dan nodigen Novem, Projectbureau Duurzame Energie, Platform Bio-Energie en Samenwerkingsverband Duurzame Energie u uit om op woensdag 19 juni in de RAI in Amsterdam één van de workshops volgen die speciaal voor u zijn opgezet. Deze worden gehouden tijdens het grootschalige Europese biomassacongres van 17 tot 21 juni aanstaande.

De workshop voor gemeenten en provincies focust op de mogelijkheden van bio-energie en geeft een duidelijke uitleg van de middelen en handvatten die u heeft om de realisatie van een bio-energie installatie te stimuleren. Dit gebeurt mede aan de hand van praktijkvoorbeelden uit andere gemeenten. De workshop voor bedrijven gaat onder meer in op de Duurzame Energiescan, de kansen en belemmeringen van duurzaam hergebruik van reststromen uit de voedings- en genotmiddelenindustrie, en de fiscale instrumenten waarmee de overheid de opwekking van duurzame energie stimuleert.

De workshops worden parallel gehouden van 13.00 tot 15.30, met een aansluitende gezamenlijke borrel, waarin de deelnemers aan beide workshops elkaar kunnen ontmoeten. Ook kunt u hier meer informatie krijgen over specifieke vormen van bio-energie. Deelname is gratis.

U kunt zich tot 10 juni aanmelden via IDE, onderdeel van PDE (voor gemeenten en provincies), tel. 0900-9892 (¤ 0,10 per min.), info@duurzame-energie.nl, of via Novem (voor bedrijven), tel. (030) 239 3771.

Meer informatie over het congres vindt u op: www.conference-biomass.com.