Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Leusden, 29 mei 2002

Twee nieuwe leden voor
Nederlandse Diabetes Federatie

De Nederlandse Diabetes Federatie (NDF) heeft sinds afgelopen vrijdag 24 mei twee nieuwe leden. De algemene ledenvergadering ging unaniem akkoord met de toetreding van het Diabetes Fonds en de Diabetes and Nutrition Organization (DNO). Het aantal lidorganisaties van de NDF komt hiermee op zeven.

Het Diabetes Fonds steunt het wetenschappelijk diabetesonderzoek en organiseert hiertoe elk najaar de grote landelijke collecte "Geef voor diabetes". DNO is de organisatie van diëtisten, die een speciale belangstelling hebben voor diabetes. Het Diabetes Fonds en DNO waren al bij de NDF aangesloten als buitengewoon lid. Nu zij formeel lid zijn geworden, krijgen zij ook een vertegenwoordiging in het bestuur van de NDF.

De structurele landelijke samenwerking tussen artsen, onderzoekers, diabetesverpleegkundigen en mensen met diabetes kwam op gang in juni 1995, toen de Nederlandse Diabetes Federatie werd opgericht. Aanvankelijk kende de NDF statutair vier leden, eind 1999 traden de in diabetes genteresseerde huisartsen toe als vijfde partner.

De zeven leden van de Nederlandse Diabetes Federatie zijn op dit moment:
* Stichting Diabetes Education Study Group Nederland
* Stichting Diabetes Fonds Nederland

* Diabetes Huisartsen Advies Groep

* Stichting Diabetes and Nutrition Organization
* Diabetesvereniging Nederland

* Eerste Associatie van DiabetesVerpleegkundigen
* Nederlandse Vereniging voor Diabetes Onderzoek
Het bedrijfsleven en veel andere organisaties, zoals die van apothekers, podotherapeuten, oogartsen, klinisch chemici en artsenlaboratoria, zijn buitengewoon lid van de NDF. Dit betekent dat de NDF kan rekenen op een groot draagvlak in de Nederlandse samenleving.

De NDF heeft een belangrijke taak bij het opheffen van knelpunten en het behartigen van belangen, waarbij de mens met diabetes centraal staat. De NDF brengt standpunten naar buiten, waarin wetenschappelijke kennis en persoonlijke diabeteservaring hand in hand samengaan. Daardoor draagt de NDF bij aan een betere beeldvorming over diabetes bij overheden, openbare instanties en het grote publiek.

Meer inlichtingen:

* Nederlandse Diabetes Federatie, telefoon (033) 4341980
* e-mail diabetesfederatie@tip.nl

* www.diabetesfederatie.nl