Kamer van Koophandel

Persberichten: Directeur verlaat Kamer van Koophandel Flevoland

Na bijna 15 jaar zal drs. F.W. Smit medio oktober a.s. de Flevolandse Kamer van Koophandel gaan verlaten. Vanaf de voorbereidingen voor een zelfstandige kamer in Flevoland in 1986 en daarna vanaf de formele start in 1988 is Frits Smit als secretaris en later als directeur aan de kamer verbonden geweest.

In deze periode is de kamer gegroeid van een organisatie van 13 personen, registrerend, voorlichtend en adviserend voor zo'n 5.500 bedrijven, tot een organisatie met ruim 45 medewerkers. Het aantal bedrijven is in die periode toegenomen tot zo'n 25.000.

"Flevoland was en is een bijzonder boeiende regio met ongekende mogelijkheden, zowel voor het bedrijfsleven als ook voor mij persoonlijk", aldus de vertrekkende directeur. Toch is er na 15 jaar behoefte aan nieuwe uitdagingen en nieuwe contacten."Omdat de kamer van koophandel een prachtige organisatie is, waarmee voor het bedrijfsleven heel veel nuttige dingen kunnen worden gerealiseerd en ik mij in die wereld nog steeds als een vis in het water voel, ga ik vanaf november nieuwe uitdagingen zoeken bij de Kamer van Koophandel Regio Zwolle", aldus Smit.

Per medio november is Smit bij de Zwolse Kamer benoemd als directeur. "Op zich misschien een wat ongebruikelijk lange periode tot mijn vertrek", aldus Smit. "Er is echter heel bewust voor gekozen omdat dit de mogelijkheid biedt vele belangrijke lopende zaken goed af te wikkelen en op een zorgvuldige manier de opvolging goed te kunnen voorbereiden." Zeer binnenkort zal het dagelijks bestuur van de kamer zich hierover gaan beraden.