Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-05-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 13.40 u) Woensdag, 29 mei 2002

District Sittard

Sittard: aangehouden
Woensdag 29 mei kreeg de politie rond 24.00 uur melding dat iemand bezig was in te breken in een auto aan de Eisenhowerstraat in Sittard.

Ter plaatse werd een 39-jarige Sittardenaar aangetroffen, die zich bij het zien van de politie uit de voeten wilde maken. De man werd echter door de politie staande gehouden. Bij controle bleek dat er inderdaad schade was toegebracht aan een van de autos in de straat. De man bleek in het bezit van een mes en een kleine hoeveelheid verdovende middelen (werden inbeslaggenomen). De politie stelt een nader onderzoek in.

Born: algemene verkeerscontrole
Tijdens een algemene verkeerscontrole op dinsdag 28 mei van 16.00 tot 18.00 uur op de Parkweg in Born werden 25 voertuigbestuurders bekeurd.

Hiervan waren er 16 voor het niet dragen van de gordel, 2 voor het overtreden van de maximumsnelheid (50 km/u op deze straat) en 3 voor brommerrijden zonder helm. Overige proces verbalen waren er 2 voor het keuringsbewijs dat de geldigheid verloren had, 1 voor rijbewijs zonder geldigheid en 1 voor brommerrijden zonder certificaat.

Geleen: winkeloverval
Dinsdag 28 mei werd rond 17.00 uur een winkel aan de Bloemenmarkt in Geleen overvallen. Een onbekende met een mes gewapende man die de winkel was binnengekomen, dwong een aanwezig personeelslid onder bedreiging met het mes tot afgifte van geld. Met de buit rende de overvaller de winkel uit. Er is niemand gewond geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in.

Geleen: diefstal
Dinsdag 28 mei vond rond 15.00 uur een diefstal plaats in een winkel aan de Valderenstraat in Geleen.
Een onbekende man die de winkel was binnengekomen wist, vermoedelijk in een onbewaakt ogenblik in het privegedeelte van het winkelpand te geraken en er een beurs te stelen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.