Gemeente Zoetermeer

Praktisch verkeersexamen 2002

Ook dit jaar organiseert de gemeentelijke Werkgroep Verkeersveiligheid, in samenwerking met de lokale afdeling van 3VO, de politie en het team Handhaving, het praktisch verkeersexamen. Maar liefst 1.600 leerlingen uit groep 7 van het basisonderwijs leggen tot en met 31 mei aanstaande dit examen af.

Voor het examen heeft de gemeente in overleg met de politie twee fietsroutes uitgezet, één in Rokkeveen en één in Dorp/Palenstein. Beide routes zijn door 3VO met gele pijlen op het wegdek en witte bordjes gemarkeerd.
De scholen uit alle wijken, minus Rokkeveen, rijden van 27 tot en met 31 mei de examenroute in de wijk Dorp/Palenstein. De start en finish van deze route zijn in de La Gardestraat. Langs de route staan vrijwilligers van 3VO. Op basis van vooraf opgestelde toetsingscriteria gaan zij na of de kandidaten de verkeersregels in acht nemen.
Ook de politie en het team Handhaving spelen een actieve rol bij uitvoering van het praktische examen. Zij zijn belast met de technische controle van de fietsen en de veiligheid tijdens het examen.

Laatste wijziging: 29-05-2002