Centrum voor Arbeidsverhoudingen

Persbericht SBO

`Meer handen in de school!' helpt lerarentekorten te verminderen.

Op 29 mei vindt in Den Haag een conferentie plaats over functiedifferentiatie in het primair onderwijs.

Aanbevelingen formuleren voor de politiek over het wegnemen van belemmeringen voor een brede invoering van functiedifferentiatie in het primair onderwijs, is een belangrijke doelstelling van de conferentie` Meer handen in de school!'. Minister van OCenW, drs. L.M.L. H.A. Hermans houdt een toespraak over de gunstige invloed van functies als klassen- en onderwijsassistent op onder meer de lerarentekorten en de kwaliteit van het onderwijs. Op zijn verzoek organiseert het SBO de bijeenkomst voor vooral bestuurders en directeuren van basisscholen. Jan Franssen, onafhankelijk voorzitter van het SBO, opent de conferentie. In het SBO zijn de werkgevers- en werknemersorganisaties van het onderwijs vertegenwoordigd.

Functiedifferentiatie helpt in vacatures te voorzien, werkdruk te verlagen, samen-werking te bevorderen en maatwerk voor leerlingen te leveren. Functiedifferentiatie verhoogt daarom zowel de aantrekkelijkheid van het werken in het onderwijs als de kwaliteit van het onderwijs.
Ook in `Agenda 2006, inzet sociale partners onderwijs' neemt functiedifferentiatie een belangrijke plaats in. Het SBO kwam in april 2002 met deze agenda om het functioneren van de onderwijsarbeidsmarkt met een gezamenlijke inzet van de sociale partners flink te verbeteren.

Het programma van `Meer handen in de school!' bestaat onder meer uit presentaties van basisscholen en een rondetafelgesprek met betrokkenen en deskundigen zoals de Haagse onderwijswethouder P. Heijnen.

De bijeenkomst vindt aanstaande woensdag 29 mei plaats van 13.30 - 16.30 uur in Nieuwe of littéraire Sociëteit de Witte te Den Haag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. S. Kramer of mw. L. Veeken via 070-3765770.
U kunt ook kijken op www.sboinfo.nl.


---