---
Geert van Eijk nieuwe CEO computertelefoniebedrijf Connect-IT

---
27 jaar managementervaring bij Lucent, KPN, PTT Telecom en PanTel
Weert, 05/29/2002

Het Nederlandse computertelefoniebedrijf Connect-IT Communication heeft Geert van Eijk (49) aangesteld als Chief Executive Officer. Hij vult Leon Thoolen aan, die Chief Technical Officer is geworden. Van Eijk heeft 27 jaar internationale ervaring in leidinggevende functies bij grote telecombedrijven. Hij werkte voor Lucent Technologies, KPN Telecom, diens voorganger PTT Telecom en PanTel. Bij Connect-IT zal hij de Oké Communicator, het door het bedrijf ontwikkelde softwareproduct voor call- en contactcenters, verder commercialiseren. Ook zal hij de onderneming begeleiden bij haar doorbraak in Europa en de VS.

Van Eijk maakt de overstap van Lucent Technologies, waar hij in 2000 en 2001 Regional Sales Director was voor Centraal- en Oost-Europa. Hij was verantwoordelijk voor zes verkoopkantoren. Tevens was hij Managing Director van Lucent Budapest en Istanbul.

Zijn loopbaan startte in 1975 bij PTT Telecom in 's-Hertogenbosch, waar hij tot 1992 aan de slag was. Hij bekleedde tijdens die 17 jaar diverse functies. Na enkele technische betrekkingen werd hij achtereenvolgens verantwoordelijk voor IT, een regionaal computercentrum en de strategische planning van de telecominfrastructuur van PTT Telecom.

Van 1993 tot 1994 was Van Eijk manager Tactical Planning bij KPN Telecom, de opvolger van PTT Telecom. De volgende twee jaar bekleedde hij er de functie van manager Change Management, waarna hij tot 1997 aan de slag was als manager Production Planning en Supplier Management bij KPN.

Tussen 1997 en 1999 was Van Eijk Vice President en CTO van PanTel, de tweede vaste telefoonoperator in Hongarije. Hij stampte het bedrijf uit de grond. Vervolgens verhuisde hij naar Tsjechië om er, opnieuw voor KPN Telecom, Operations Director te worden. Daarna volgde Lucent en nu is Van Eijk dus CEO van Connect-IT.

Bij Connect-IT vormt Van Eijk een managementtweespan met Leon Thoolen. Laatstgenoemde neemt het technische gedeelte voor zijn rekening, Van Eijk heeft de zeggenschap over de algemene en commerciële zaken. Samen leiden ze de 30 werknemers van het bedrijf. De helft werkt in de afdelingen Research & Development en Product Development. De andere 15 mensen werken in Marketing, Professional Services, Sales en Support. Het is de ambitie van de nieuwe CEO om die laatste groep te laten groeien tot 45 mensen tegen het einde van dit jaar.

De voorbije twee en een half jaar heeft Connect-IT zich grotendeels geconcentreerd op de ontwikkeling van zijn softwareproduct, de Oké Communicator. Nu wordt, mede door het aantrekken van de nieuwe CEO, werk gemaakt van het in de markt zetten van die toepassing. Daarvoor zal Van Eijk meer structuur brengen in Connect-IT. Doel is een efficiëntere en effectievere organisatie die klaar is voor een nieuwe stap in haar ontwikkeling.

Ook van de internationalisering zal Van Eijk versneld werk maken. Vooral in Europa en de VS. Daarvoor wordt verder samengewerkt met lokale value-added resellers (VAR's). Momenteel heeft Connect-IT er 13 in 12 landen. Connect-IT werkt ook samen met Intel voor de commercialisering van het Intel Converged Communications Platform, waarvan de Oké Communicator standaard deel uitmaakt. Het platform wordt in de VS verkocht en geïnstalleerd door Catalyst Telecom, dat meer dan 11.000 VAR's verenigt. In het VK wordt die rol waargenomen door Crane Telecommunications, met 400 resellers.

"Een groot deel van mijn taak bestaat erin onze VAR's nog sterker te ondersteunen bij de verkoop van de Oké Communicator", zegt Geert van Eijk. "Connect-IT heeft een mooi product en daar wil ik graag een internationaal opererend bedrijf rond organiseren. Onze toepassing heeft alles om een hit te worden. Ze kan een multimediaal contactcenter laten functioneren op enkele dagen tijd, ze is flexibel te integreren en makkelijk uitbreidbaar, en de prijs-kwaliteitverhouding is ongeëvenaard. We gaan ons concentreren op de zakelijke dienstverleningsmarkt, de gezondheidsector, de vervoer- en reiswereld, de groot- en detailhandel, financiële instellingen en onderwijsinstellingen. Zonder grote verkoopinspanningen wordt onze applicatie al gebruikt bij klanten in zeven landen, waaronder Nederland en België. Met een slagvaardige commerciële organisatie ligt de doorbraak in het verschiet."

---
END

---
Over Connect-IT
Connect-IT Communication, een 100%-dochter van Telematica International, is een computertelefoniebedrijf. Zijn softwaretoepassing Oké Communicator optimaliseert de communicatie in interne en externe contactcenters met 25 tot 200 agenten. De applicatie automatiseert en integreert de inkomende en uitgaande communicatie via verschillende kanalen (telefoon, fax, e-mail, voicemail). Oké Communicator transformeert een Windows NT/2000-systeem tot een multimedia-contactcenter en integreert traditionele PBX (Private Branch Exchange)-, ACD (Automatic Call Distributor)-, IVR (Interactive Voice Response)-, voicemail-, Unified Messaging- en faxsystemen. De toepassing maakt on-linetoezicht en real-time-rapportering en -bijsturing mogelijk. Ze is schaalbaar en
geoptimaliseerd voor een snelle installatie, configuratie en integratie met andere systemen door value-added resellers (VARs). Interelectra, Rabobank, Manpower en NBBS Reizen gebruiken de applicatie van Connect-IT in hun contactcenters.
Voor meer informatie
Connect-IT (www.oke-communicator.com), Schatbeurderlaan 10, Postbus 109, NL-6000 AC Weert
Katja Wald, tel: +31 (0)495 584 800, fax: +31 (0)495 584 869, e-mail: k.wald@connect-it.ti.nl
NewsEngine PR (www.newsenginepr.com), Claudia Mairböck, tel: +31 (0)20 567 2170,
e-mail: claudia.mairbock@newsenginepr.com
Ref.:CIT0021-1DE7A6