Gemeente Sneek


Studiebeurs za. 25 mei 2002

VROUWE C.J. RENGERSLEEN FONDS

Door burgemeester en wethouders van de gemeente Gaasterlân-Sleat worden ieder jaar studiebeurzen toegekend.

Om voor een beurs in aanmerking te komen moet men 15 jaar oud zijn en niet ouder dan 27 jaar zijn. De ouders van de gegadigde moeten gevestigd zijn of op het tijdstip van overlijden werkelijk woonplaats gehad hebben in de gemeenten Bolsward, Gaasterlân-Sleat, Lemsterland, Littenseradiel, Nijefurd, Skarsterlân, Sneek, Wûnseradiel of Wymbritseradiel.

De gegadigden zullen moeten studeren of opgeleid worden aan een inrichting voor hoger algemeen vormend onderwijs, voorbereidend wetenschappelijk onderwijs, hoger beroepsonderwijs of voor wetenschappelijk onderwijs.

De normen voor het toekennen van een beurs zijn:

- bij een bruto inkomen tot ¤ 19.390,00 een beurs van ¤ 1.300,00;
- bij een bruto-inkomen tot ¤ 25.850,00 een beurs van ¤ 650,00;
- bij een bruto-inkomen hoger dan ¤ 32.310,00 wordt geen beurs toegekend.
De toe te kennen beurzen zijn afhankelijk van het aantal gegadigden voor een beurs. Het jaarlijks toe te kennen bedrag aan beurzen bedraagt ¤ 2.000,00. Het aantal toegekende beurzen voor het studiejaar 2001/2002 is 2. De studenten uit gezinnen met het laagste inkomen krijgen een beurs toegewezen. De hoogte van de beurs is afhankelijk van het aantal gegadigden die aan de voorwaarden voldoen.

Aanmelding voor een beurs kan tussen 1 juni en 1 juli door het aanvragen van een sollicitatieformulier bij burgemeester en wethouders van Gaasterlân-Sleat. Studenten die al een beurs ontvangen, krijgen een aanvraagformulier toegezonden.

Inlichtingen bij: Jan Koops, van maandag tot en met donderdag bereikbaar onder telefoonnummer 0514-608181, e-mail: jkoops@gaasterlan-sleat.nl.