Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Sybase biedt anti-terrorisme-oplossing

Financiële wereld voldoet met Sybase Patriot Compliance Solution aan strenge eisen van de USA Patriot Act 2001

Maarssen, 29 mei 2002 - Sybase heeft een e-business oplossing beschikbaar gesteld waarmee financiële dienstverleners conform de regels van de USA Patriot Act van 2001, in de wandelgangen de anti-terrorisme-wet, kunnen handelen.

De totaaloplossing onder de naam Sybase Patriot Compliance Solution komt tegemoet aan de door de overheid gestelde eis om databestanden en transacties te kunnen doorlichten en integreren en het rapporteren van verdachte transacties. De eisen zijn neergelegd in de Uniting & Strenghtening America by Providing Appropriate Tools Required to Intercept and Obstruct Terrorism, USA Patriot Act die in oktober 2001 is aangenomen. Met deze wet worden de juridische en opsporingsmogelijkheden aanzienlijk versoepeld met als doel terroristen op te sporen en sneller te veroordelen.

De wet veroordoneert in totaal meer dan 6000 financiële instellingen voor oktober 2002 te zorgen dat witwaspraktijken sneller boven water gebracht worden. Daarom moeten zij effectiever verdachte transacties kunnen opsporen die te maken kunnen hebben met terrorisme.

Sybase Patriot Compliance Solution biedt financiële instellingen een betaalbare manier om aan de eisen van de anti-terrorismewetgeving te voldoen.

Veel financiële instellingen hebben momenteel nog geen infrastructuur om klantendata met elkaar te vergelijken of in verband te kunnen brengen. Zelfs de organisaties die softwarematig reeds fraude- en witwaspraktijken kunnen opsporen, zijn nog niet zo ver dat ze klanttransacties over de hele wereld kunnen volgen en monitoren. De Sybase Patriot Compliance Solution brengt bestaande filters op het gebied van anti-witwassen en het omzeilen van het bankgeheim in verband met ontoelaatbare investeringen met elkaar in verband, en is gebaseerd op Sybase jarenlange ervaring in financiële dienstverlening. De oplossing van Sybase zorgt ervoor dat uit bestanden over klanten, employees en andere relaties patronen herkend worden, de historie bijgehouden wordt en alle verdachte activiteiten in een kennisbank worden opgeslagen.
Inmiddels maakt meer dan 56% van alle WallStreet Firma's gebruik van Sybase-oplossingen.

Sybase
Sybase ontwikkelt en realiseert bedrijfsomvattende infrastructuren die een brug slaan tussen heterogene systemen en processen. Het toonaangevende Enterprise Portal, de mobiele en draadloze oplossingen, essentiële integratie-tools en hoogwaardige database management systemen maken Sybase tot één van de grootste, onafhankelijke softwarebedrijven ter wereld. Meer informatie over Sybase is te vinden op http://www.sybase.nl of www.sybase.com



Ingezonden persbericht