Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

DataDistilleries benoemt Pieter Varkevisser tot nieuwe CEO

Nieuwe CEO zal mondiale succes consolideren en vooraanstaande positie van het bedrijf verder uitbouwen

Amsterdam, 29 mei 2002 DataDistilleries, marktleider op het gebied van voorspellende real-time analytische software, heeft Pieter Varkevisser met onmiddellijke ingang benoemd tot Chief Executive Officer (CEO). Voorafgaand aan deze promotie was Pieter Varkevisser sinds november 2001 Chief Technology Officer, waarbij hij verantwoordelijk was voor productmanagement en ontwikkeling. Hij zal de groei van DataDistilleries verder gestalte geven en de leidende positie van het bedrijf op het gebied van real-time analytics uitbouwen. Varkevisser zal leiding geven aan de internationale teams vanuit het hoofdkantoor van DataDistilleries in Amsterdam.

Voordat hij bij DataDistilleries in dienst trad, was Varkevisser reeds meer dan 15 jaar werkzaam in diverse senior management functies bij technologiebedrijven zoals Westmount Technology en Cayenne Software. Zijn meest recente functie voordat hij naar DataDistilleries kwam, was die van Chief Technology Officer bij Exact Software. Als lid van de Raad van Bestuur was hij betrokken bij de beursgang van het bedrijf in 1999. Als CTO was hij verantwoordelijk voor het technisch beleid en productontwikkeling binnen de Exact Groep. Daarnaast was Varkevisser als algemeen directeur verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkelcentra van Exact, het uitbesteden van ontwikkelprojecten en de aanschaf van derde partij producten en technologieën.

Marcel Holsheimer, president en oprichter van DataDistilleries, over de benoeming: "We zijn verheugd dat Pieter de functie van CEO van DataDistilleries heeft aanvaard. Zijn indrukwekkende staat van dienst, zijn ruime commerciële en technische ervaring, evenals het inspirerend leiderschap dat hij heeft laten zien sinds zijn komst naar DataDistilleries, maken Pieter tot de juiste persoon om het bedrijf, met haar marktleidende en veelvuldig bekroonde technologie, naar grotere hoogten te leiden." "DataDistilleries stond onlangs op de 114de plaats in de lijst van de European Technology Fast 500 (1) met een omzetgroei van 438% over de afgelopen drie jaar. Het vermogen van onze oplossingen om snel een belangrijke bijdrage te leveren aan de winstgevendheid van bedrijven, maakt onze propositie heel aantrekkelijk. Ik geloof dan ook dat dit bedrijf een grote toekomst heeft", aldus Pieter Varkevisser. "Ik ben er trots op dat ik tot CEO van DataDistilleries ben benoemd en zie er naar uit de activiteiten van het bedrijf verder uit te bouwen."

###
Over DataDistilleries
DataDistilleries is marktleider op het gebied van voorspellende real-time analytische oplossingen. Hiermee kunnen bedrijven de waarde van iedere klantinteractie maximaliseren. Met de software van DataDistilleries, DD Series, kunnen organisaties klantgegevens vanuit de gehele organisatie analyseren, om zo actuele klantprofielen te genereren. Deze profielen worden ingezet om via zowel traditionele als elektronische kanalen klantrelaties in real time te optimaliseren. De software kan worden geïntegreerd met alle beschikbare sales en marketing software. DataDistilleries heeft partnerovereenkomsten met marktleiders op het gebied van CRM en eBusiness, zoals Siebel Systems, BroadVision en Accenture. Tot DataDistilleries' klantenkring behoren toonaangevende organisaties zoals ABN AMRO, CenterParcs, DGZ-DekaBank, International Masters Publishers, Postbank (ING Groep), Spaarbeleg (Aegon) en Vodafone. Het hoofdkantoor van DataDistilleries is gevestigd in Nederland, daarnaast zijn er kantoren in Duitsland, Engeland, Frankrijk en België. Website: www.datadistilleries.com.


1. Deloitte Touche Tohmatsu Fast 500 Listings, 2002 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
DataDistilleries: Nathalie Hardijzer, tel.: 020-5620020 of e-mail: n.hardijzer@datadistilleries.com Potters PR: Monique Potters, tel.: 0345-501595 of e-mail: monique@potterspr.nl


1 bijlage: portretfoto van Pieter Varkevisser, CEO DataDistilleries