Gemeente Leeuwarden

Uitstel van inspraakronde 'Haak om Leeuwarden'

Haak om Leeuwarden De inspraakronde van het project Haak om Leeuwarden moet worden uitgesteld. Deze inspraakronde stond gepland voor de periode van 3 juni tot en met 15 juli 2002.

Dinsdagmorgen 28 mei berichtte het ministerie van Verkeer en Waterstaat dat op dit moment de publicatie van de startnotitie voor de Haak om Leeuwarden niet kan plaatsvinden. De reden voor het uitstel is dat het kabinet besloten heeft voorlopig geen besluiten te nemen over projecten die in het kader van planstudies zijn ontwikkeld op basis van het Nationaal Verkeer en Vervoer Plan (NVVP). Dit is met het project Haak om Leeuwarden het geval. Doordat het ontwerp-NVVP kortgeleden niet door de Tweede Kamer is aangenomen, is er nu onduidelijkheid over het te volgen beleid.

Momenteel beziet het ministerie van Verkeer en Waterstaat wat de gevolgen van deze problematiek zijn. Totdat hier meer over bekend is, kan de gemeente Leeuwarden niet inschatten welke consequenties dit kabinetsbesluit voor het project Haak om Leeuwarden heeft. Vast staat dat de inspraakronde in ieder geval op zijn vroegst direct na de zomervakantie plaats zal kunnen vinden.

De initiatiefnemers van Haak om Leeuwarden zijn Rijkswaterstaat Noord Nederland, de provincie Friesland en de gemeente Leeuwarden.