Gemeente Bellingwedde


MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

29 mei 2002

Sluiting VROM

Openstelling brengstation

Mededeling aan de landbouwers

GGD vaccinatiecampagne meningokokken C

Proefalarm landelijk sirene-netwerk

SLUITING VROM

In verband met de jaarlijkse personeelsdag zijn de bureaus Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening, Bouwzaken en Milieu op maandag 3 juni 2002 gesloten. De gemeentewerkplaats is wel geopend.
OPENSTELLING BRENGSTATION

Vanaf april t/m juli zal het brengstation voor afvalstoffen, gevestigd aan de industrieweg 7 te Vriescheloo, naast de normale openingstijden op werkdagen, ook op de derde zaterdag van de maand als proef geopend zijn. Het betreft de volgende zaterdagen: 15 Juni en 20 Juli 2002. Openingstijden 09.00-13.00 uur. In verband met de verwerking kan na 13.00 uur niemand meer tot het terrein worden toegelaten. In afwijking van het weektarief dient voor het storten op de zaterdag ¤ 15,-- per m3 gestort afval te worden betaald. Aangezien het hier gaat om een proef openstelling, zal er door de gemeente een evaluatie worden gehouden. Afhankelijk hiervan zal later worden bekendgemaakt of de openstelling op zaterdag zal worden voortgezet.

MEDEDELING AAN DE LANDBOUWERS

Het is niet toegestaan dat in de grijze afvalcontainers verpakkingen afkomstig van gewasbeschermingsmiddelen, al of niet gespoeld, aan de reinigingsdienst worden aangeboden. In deze gemeente wordt geen bedrijfsafval ingezameld. Wel bestaat de mogelijkheid om, alleen gespoelde, verpakkingsmiddelen tegen betaling bij het afvalbrengstation in te leveren. Zie voor de openingstijden daarvan de gemeentegids 2002 of de website van de gemeente (www.bellingwedde.nl)
GGD VACCINATIECAMPAGNE
MENINGOKOKKEN C

Volgende maand gaat de landelijke vaccinatiecampagne tegen meningokokken C van start. Deze vaccinatiecampagne zal plaatsvinden in twee rondes, één voor de zomervakantie en één erna. Tijdens de eerste vaccinatieronde, die in juni begint, worden alle kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en alle jongeren van 15 tot en met 18 jaar gevaccineerd. De kinderen van 6 tot en met 14 jaar komen in september van dit jaar aan de beurt.

De GGD Groningen start in samenwerking met een aantal partners op maandag 3 juni a.s. met de eerste vaccinatieronde in de provincie Groningen. Deze eerste ronde eindigt op 19 juni a.s. De vaccinaties zullen op 10 verschillende locaties onze provincie plaatsvinden. Alle kinderen van 14 maanden tot en met 5 jaar en alle jongeren van 15 tot en met 18 jaar ontvangen een envelop van GGD Nederland (of hebben deze reeds ontvangen) met daarin een oproepkaart waarop staat waar en wanneer ze zich kunnen laten inenten. In deze envelop zit tevens een informatiefolder en een brief van de GGD Groningen.

De oproep wordt verstuurd naar het adres waarop het kind staat ingeschreven. Voor de meeste kinderen zal dit tevens het adres van de ouders/verzorgers zijn. Voor sommige jongeren in de leeftijdsgroep van 15 tot en met 18 jaar kan dit ook zijn of haar eigen woonadres betreffen (geldt bijvoorbeeld voor studenten). Houd de brievenbus dus in de gaten! Omdat er een beperkt aantal vaccins beschikbaar is, is het niet mogelijk om op een ander tijdstip of op een andere locatie een vaccinatie te krijgen. Daarom is het erg belangrijk dat de inenting gehaald wordt op de tijd en de locatie die aangegeven staat op de oproepkaart.

Risico
Hoewel de vaccinatie niet verplicht is en de kans op besmetting niet groot, is het belangrijk dat het risico op besmetting zo klein mogelijk wordt gehouden. Daarom wordt een ieder die een oproep tot vaccinatie ontvangt aangeraden hier gehoor aan te geven.

Voor algemene informatie over meningokokken C is er een gratis telefoonnummer 0800-300 80 51 (op werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur). Voor informatie over de campagne in Groningen kunt u terecht bij de GGD Groningen, bereikbaar op werkdagen van 10.00 uur tot 16.30 uur via telefoonnummer (050) 367 41 77. Hier kunt u tevens informatie over de oproep krijgen.

PROEFALARM LANDELIJK
SIRENE-NETWERK

Op woensdag 5 juni a.s. om 12.00 uur 's middags, vindt er een luide sirene-test plaats. U weet dan: er is niets aan de hand, dit is een test.

Het luide oefenalarm vindt jaarlijks plaats op iedere eerste woensdag van juni om 12.00 uur. Dit, om te voorkomen dat niemand het geluid van de sirene herkent als er werkelijk iets aan de hand is. Als u de sirene dan meerdere malen achtereen hoort, weet u: dit is loos alarm, er is niets aan de hand. Het spreekt voor zich dat als op een ander tijdstip van het jaar de sirene gaat, u het signaal niet dient te negeren, maar de juiste maatregelen moet treffen. Er is dan namelijk écht iets aan de hand. Ga direct naar binnen, sluit deuren en ramen en zet radio of tv aan.

De sirenes in de gemeente Bellingwedde zijn als volgt geplaatst:

Bellingwolde: Oosterschool, Dollard College en de Veendiephaven Vriescheloo: Gemeentewerf
Wedde: Sportveld
Blijham: Sportveld

Voor nadere informatie over hoe te handelen bij een ramp of een zwaar ongeval, verwijzen wij u naar bladzijde 8, 9 en 10 van de gemeentegids Bellingwedde 2002, de website en de bewaarkaart 'Weet wat je moet doen als de sirene gaat', die u vorig jaar gekregen hebt. Mocht u de bewaarkaart niet meer hebben, dan kunt u op het gemeentehuis alsnog een nieuwe ophalen.