FNV

FNV stuurt informateur visie op nieuw kabinet

Publieksvoorlichting - publieksvoorlichting@vc.fnv.nl

De FNV wil samen met het nieuwe kabinet naar een 'agenda voor de toekomst'. In een brief aan kabinetsinformateur Donner vraagt voorzitter Lodewijk de Waal aandacht voor haar opvattingen over beleidszaken die de komende kabinetsperiode een belangrijke rol zullen spelen.

De FNV stelt het nieuwe kabinet voor samen een 'Agenda voor de toekomst' te maken. In een brief aan de kabinetsinformateur staan de opvattingen van de vakcentrale over beleidszaken die de komende kabinetsperiode aan de orde komen.

FNV-voorzitter De Waal schrijft informateur Donner dat de betrokkenheid van mensen met elkaar en de samenleving moet worden vergroot. De eerste taak voor een nieuw kabinet is het vertrouwen in de overheid te herstellen, aldus voorzitter De Waal, mensen moeten zich gesteund en niet belemmerd voelen. Voorwaarde hiervoor is wel dat de nieuwe regering investeringen doet in zorg en onderwijs.

De visie van de vakcentrale op een volgende kabinetsperiode werd al beschreven in 'Meer mens, minder markt'. Daar deed de FNV de constatering dat onder Paars II de afstandelijkheid en zakelijkheid hand in hand gingen met voortgaande verschraling van collectieve voorzieningen als gezondheidszorg, het onderwijs en de veiligheid op straat.

De FNV verwacht dat het nieuwe kabinet het armoedeprobleem fundamenteel aanpakt en stappen zet om de combinatie arbeid en zorg beter mogelijk te maken. De WAO wordt door De Waal de lakmoesproef van de FNV genoemd.

28 mei 2002

Het laatste nieuws van de FNV vindt u elke dag op http://www.fnv.nl/nieuws.