Ingezonden persbericht

Persbericht

Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel en ARINSO leggen fundering pensioenhuis

SAP DPF ondersteunt flexibele pensioenregeling Akzo Nobel

Rotterdam, 29 mei 2002

ARINSO is als enige implementatiepartner nauw betrokken bij de succesvolle introductie van het nieuwe pensioensysteem voor de Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel. Het systeem ondersteunt een uiterst moderne en flexibele pensioenregeling met 15.000 actieve deelnemers en is gebaseerd op de Dutch Pension Fund software van SAP.

Werknemers van Akzo Nobel Nederland wordt sinds 1 januari 2001 de optie geboden om naast de standaard middelloonregeling (maandelijkse pensioenopbouw) gebruik te maken van Vrijwillig Pensioensparen. Afhankelijk van het inkomen neemt een werknemer bovendien deel aan de Beschikbare Premieregeling. Werknemers kunnen zelf kiezen op welke wijze premies belegd worden.

"De nieuwe, individuele en vooral flexibele pensioenregeling vergde een groot aantal aanpassingen in het oude systeem. Deze waren zo ingrijpend dat besloten is tot de implementatie van een nieuw systeem dat de vereiste flexibiliteit kon bieden. Duidelijk werd dat de Dutch Pension Fund software van SAP het beste aansloot op de specifieke situatie van Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel", aldus de heer A.A.M. Bolwerk, algemeen directeur.

De keuze voor ARINSO als implementatiepartner lag voor de hand. ARINSO heeft als Development Partner van SAP AG aan de wieg gestaan van de Dutch Pension Fund software en beschikt daarom als enige over de noodzakelijke combinatie van product- en materiedeskundigheid. Inmiddels heeft ARINSO al 4 pensioen implementaties verzorgd en neemt daarmee een vooraanstaande positie in.

ARINSO heeft de SAP DPF software ingericht om de nieuwe pensioenregeling van de Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel te ondersteunen en te administreren. Tevens heeft ARINSO de conversie van standen en gegevens uitgevoerd van medewerkers die van de oude naar de nieuwe pensioenregeling zijn overgegaan. De uitvoering van de koppelingen met de bestaande infrastructuur van de Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel, speelde hierin een belangrijke rol.

Over ARINSO International

ARINSO International (Euronext Brussels: ARIN) is een wereldwijd HR technologie adviesbedrijf actief in Europa, Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. ARINSO biedt uitgebreide HR Management oplossingen en -diensten voor 's werelds grootste werkgevers door het verlenen van advies en diensten op het terrein van HR Strategie, ERP & e-HR integratie en HR activiteiten.

De onderneming is opgericht in 1994, en heeft vandaag ongeveer 1100 werknemers in dienst in 18 landen: België, Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, de V.S., Canada, Argentinië, Brazilië, Mexico, Singapore, Maleisië, Taiwan en Marokko.

In 1999 is vanuit de Nederlandse Business Unit "Pensions & Insurance" actief gestart met het opbouwen van expertise omtrent front- en backoffice oplossingen voor Pensioenuitvoerders en financiële dienstverleners. ARINSO is inmiddels preferred partner voor zowel HRM als de Pensioenverzekeringoplossing van SAP. www.arinso.com

Over de Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel

De Stichting Pensioenfonds Akzo Nobel verzorgt de pensioenverzekering voor de Nederlandse Akzo Nobel bedrijven.

Akzo Nobel, met hoofdkantoor in Arnhem, levert wereldwijd producten voor de gezondheidszorg, verven en lakken en chemische producten. Over 2001 bedroeg de geconsolideerde omzet EUR 14 miljard. De onderneming telt meer dan 66.000 medewerkers in 80 landen.



Ingezonden persbericht