Hollandsche Beton Groep

Persberichten
28 mei 2002
Hoogste punt Cultureel Educatief Centrum, Bijlmermeer

Amsterdam HBG Utiliteitsbouw heeft bij de bouw van het Cultureel Educatief Centrum het hoogste punt bereikt. Het gebouwencomplex wordt gerealiseerd in opdracht van SFB Vastgoed, de uitvoerende managementorganisatie van de Stichting Bedrijfspensioenfonds voor de Bouwnijverheid te Amsterdam. Dit project is een onderdeel van het grootschalige vernieuwingsplan van Stadsdeel Amsterdam Zuidoost, dat bekend staat onder de naam Bijlmermeer.

Het carrévormige Cultureel Educatief Centrum bestaat uit drie bouwlagen en een ondergrondse parkeergarage met een oppervlakte van 5.400 m2. Het binnenplein wordt deels overdekt met een speciale lichtdoorlatende kapconstructie, ook wel pneu-dak genoemd. Dit is een stalen constructie met transparante ETFE-folie in de vorm van kussens die op druk gehouden worden met een compressor. Het vormt een goed alternatief voor een glazen dak. Onder het gebouw bevindt zich naast de parkeerkelder ook een sportzaal.

Het centrum biedt straks onderdak aan diverse instanties en onderwijsinstellingen zoals ROC Amsterdam, Stadsdeel Zuidoost, Arbeidsvoorzieningen, de Sociale Dienst en de Vrouwenvakschool. Verder komen er een kerk, fitnesscentrum en sociëteit.

Het CEC is ontworpen door Hans van Heeswijk Architecten te Amsterdam. Naar verwachting levert HBG Utiliteitsbouw in december 2002 het casco gebouw op.

HBG Utiliteitsbouw bv maakt deel uit van HBG, Hollandsche Beton Groep nv, te Rijswijk.