Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 29-05-2002
1e persbericht 29 mei 2002


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachten van inbraak woning aangehouden Op de Witte de Withstraat is woensdag rond 1.30 uur door getuigen een 35-jarige man uit Etten-Leur aangehouden en overgedragen aan de politie. Kort daarna kon de politie met behulp van de getuigen op het Vredesplein een 37-jarige Eindhovenaar aanhouden. Beiden worden verdacht van inbraak in een woning aan de Witte de Withstraat kort daarvoor. Het is vooralsnog onbekend of uit de woning spullen worden vermist. De verdachten zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Tweede verdachte aangehouden
Na een onderzoek heeft de politie dinsdag rond 23.30 uur op de Juliusstraat een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het besturen van een auto die op 23 april jl. is weggenomen vanaf de Geert Grootestraat. De politie zag 24 april jl. op de Hoogstraat een automobilist met hoge snelheid met de gestolen auto door rood rijden en zette de achtervolging in. Vanuit de Hoogstraat reed de automobilist richting de Karel de Grotelaan. In de Clovislaan reed de bestuurder een plantsoen in om zo richting Limburglaan te rijden. Op de Bredalaan remde de automobilist twee keer plotseling waarbij de politieauto achterop de auto reed. Hierop reed hij weer met hoge snelheid verder. Op de ventweg van de Beukenlaan werd de auto tot stilstand gebracht en zijn de bestuurder en een 26-jarige Eindhovense inzittende te voet gevlucht. De 26-jarige verdachte vrouw kon 24 april op de Zwaanstraat aangehouden worden. De bestuurder zag toen kans om te ontsnappen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Snorfietster gewond
Op de Orpheuslaan is dinsdagavond rond 21.30 uur een 29-jarige Eindhovense snorfietster gewond geraakt. De vrouw is door nog onbekende oorzaak met haar snorfiets gevallen en met haar hoofd tegen een stoeprand terechtgekomen. De vrouw is voor onderzoek overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Eindhoven: Jongeren uit Vaartbroek houden verdachte van winkeldiefstal aan
Op de Airbornelaan hebben jongeren uit Vaartbroek dinsdag rond 13.20 uur een 32-jarige man uit Amsterdam aangehouden en overgedragen aan de politie. De man wordt verdacht van diefstal uit een winkel aan de Tarwelaan kort voor zijn aanhouding. Bij de verdachte werden twee DVDs aangetroffen. Onderzocht wordt of deze DVDs afkomstig zijn uit de winkel aan de Tarwelaan. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Hennepkwekerijen aangetroffen
In een woning aan de 1e Haagstraat zijn dinsdagmiddag twee hennepkwekerijen aangetroffen. Een kwekerij met 100 planten werd aangetroffen op een slaapkamer op de eerste verdieping. Op de zolder werd een tweede kwekerij met 240 planten aangetroffen. De hennepplanten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Helmond: Oplegger uitgebrand
Woensdagochtend rond 00.15 uur is op de Vossenbeemd brand ontstaan in een oplegger. De brandweer doofde het vuur. De oplegger brandde geheel uit.

Asten: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Burgemeester Wijnenstraat is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken terwijl de bewoners lagen te slapen. Uit de woning werden vier horloges, een laptop, een zonnebril en een tas weggenomen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken.

Bergeijk: Gewapende overval
Dinsdag rond 18.30 uur vond een gewapende overval plaats op een horecagelegenheid aan de Berkenlaan. Twee gemaskerde mannen kwamen het pand binnen en bedreigden de eigenaar van de zaak met een vuurwapen. Zij eisten geld. De eigenaar werd ook geslagen. Het slachtoffer liep lichte verwondingen op. De daders zijn met een nog onbekend geldbedrag gevlucht. Ze zijn ongeveer 35 jaar en tussen de 1.70 en 1.75 meter lang. Beide daders hebben een stevig postuur en droegen een bivakmuts. De politie is op zoek naar getuigen die dinsdagavond iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Berkenlaan. Zij kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Best: Flatwoning als hennepkwekerij ingericht
In een flatwoning aan de Schooneveldstraat heeft de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij bestaande uit 500 planten aangetroffen. De gehele woning was ingericht voor het kweken van hennep. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De stroom werd illegaal afgetapt. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Geldrop: Portemonnee van terrastafel weggenomen Vanaf een terrastafeltje aan de Stationsstraat is dinsdag rond 18.30 uur de portemonnee van een 43-jarige vrouw uit Geldrop weggenomen. De vrouw had haar portemonnee op het tafeltje gelegd. Plotseling kwam een onbekende vrouw voorbij lopen die de portemonnee van tafel griste en vluchtte. In de portemonnee zaten een bankpas en een paspoort. De dader is een vrouw van ongeveer 25 jaar. Ze heeft een klein postuur en lichtblond krullend haar. Ze droeg zwarte kleren en witte trimschoenen.

Gemert/Helmond: Verdachte van diefstal portemonnees aangehouden In zijn woning aan de Adonislaan is dinsdag rond 16.20 uur een 40-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van twee portemonnees uit een kleedlokaal van een school in Gemert op 4 april jl. De portemonnees zijn later op de dag teruggevonden in Gemert. Uit de portemonnees werd geld weggenomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Heeze: Snelheidscontrole
Op de Somerenseweg is dinsdag tussen 17.05 en 20.00 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 718 gecontroleerde voertuigen reden 238 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 140 km/u.