Gemeente Amsterdam


---

Amsterdam behoudt jaarlijkse marathon

Na 26 eerdere edities zal de Amsterdam Marathon zeker nog tien jaar van start gaan in de stad. Dat is in ieder geval het streven van het college van B&W.
De Amsterdam Marathon staat op de vierde plaats op de wereldranglijst van snelste marathonsteden en trok in 2001 1850 buitenlandse deelnemers uit 44 verschillende landen.
Het is een sportevenement waaraan niet alleen topsporters meedoen, maar ook een grote groep recreatiesporters. Zij kunnen onder andere kiezen uit een halve marathon, een tien-kilometerloop en een jeugdloop. Vorig jaar waren er in totaal 7700 deelnemers, waarvan 2600 de hele marathon liepen. Het evenement trok 100.000 bezoekers. Er zal door de organisatie wel naar een ander parcours worden gekeken. De route door de stadsader Stationsplein-Dam-Rokin-Vijzelstraat zal in de volgende editie gemeden worden. Dit stuk levert namelijk teveel problemen op voor de bereikbaarheid van de binnenstad en de veiligheid. Veel lopers zijn ook niet enthousiast over de bestrating van de Dam. In het nieuw te kiezen parcours zal een aantal markante punten in de stad worden opgenomen.
De zevenentwintigste editie van de Amsterdam Marathon zal op zondag 20 oktober 2002 worden gelopen.
Het stuk wordt ter kennisneming aan de leden van de raadscommissie voor de vergadering van 12 juni gestuurd.

Amsterdam, 29 mei 2002 Stefan Rutte

^


-

© gemeente Amsterdam - 29-05-2002