Politie Midden- en West Brabant

District Tilburg

Datum: 29/5/2002
Auteur: Carel Bouman

Lastige klant krijgt winkelverbod

TILBURG Gisteravond om vijf voor halfacht hebben agenten in een winkel aan het Lieve Vrouweplein in Tilburg een 51-jarige man, die zonder vaste woon- of verblijfplaats is, aangehouden. De man gedroeg zich in de winkel uitermate vervelend en viel klanten lastig. Ondanks het feit dat de bedrijfsleider van de winkel van de man vorderde de winkel te verlaten en hij een mondelinge winkelontzegging kreeg, bleef de man terugkomen. Uiteindelijk werd de politie erbij gehaald, die de man aanhield terzake lokaal vredebreuk. Hij kreeg nu een schriftelijke winkelontzegging voor de tijd van drie jaren. Daarnaast kreeg de man een dagvaarding mee.

Man sticht brand in ouderlijke woning

HILVARENBEEK Gisteravond om tien over negen hebben agenten aan de Hakvoortseweg in Hilvarenbeek een 31-jarige man uit die plaats aangehouden. De man wordt verdacht van brandstichting in de ouderlijke woning. Rond tien over acht gisteravond kregen politie en brandweer de melding dat er brand was uitgebroken in een verbouwde boerderij met rieten dak. De brandweer is enkele uren bezig geweest om de brand, die uitslaand was, meester te worden. In het belang van het onderzoek is de man in verzekering gesteld.

Brand in voormalig studentenpand

TILBURG Vannacht om kwart over twee brak er brand uit in het voormalige studentenpand aan de Goirkestraat. De brand woedde op een kamer die aan de begane grond ligt. De Tilburgse brandweer die snel terplaatse was, kon de brand beperken tot deze ene kamer. Nadat de brand geblust was heeft de brandweer het pand doorzocht op de aanwezigheid van personen. Die werden niet aangetroffen. Over de oorzaak van de brand is op dit moment weinig te zeggen maar brandstichting wordt zeker niet uitgeslot