Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 10.05 uur

Man gewond bij aanrijding

VREELAND Op dinsdag 28 mei raakte een automobilist bij een aanrijding gewond.

Rond 06.30 uur reed een 21-jarige automobilist uit Vreeland over de Bergseweg, komende uit de richting van Vreeland en gaande in de richting van Nederhorst den Berg. Toen hij een tegemoetkomende auto zag naderen, remde hij hard af, raakte in een slip en belandde op het weggedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Daar botste hij frontaal op de tegemoetkomende auto, bestuurd door een 49-jarige man uit Almere-buiten.

De 21-jarige automobilist raakte gewond en werd per ambulance naar het Streekziekenhuis in Hilversum gebracht. Beide auto`s moesten worden weggesleept. Door de Regionale Verkeersdienst wordt een onderzoek ingesteld.

Snelheidscontrole

HARMELEN Op dinsdag 28 mei heeft de politie naar aanleiding van klachten van omwonenden op de Raadhuislaan een snelheidscontrole gehouden. De controle werd met de lasergun uitgevoerd en vond van 09.00 uur tot 10.00 uur plaats. Eén bestuurder reed te hard en werd bekeurd.

Jongen mishandeld

BREUKELEN Op dinsdag 28 mei is een jongen door drie jongens mishandeld.

Rond 14.20 uur bevond een 16-jarige jongen uit Abcoude zich op een plein aan de Engel de Ruyterstraat. Hij zag dat drie jongens naar hem toe kwamen lopen. Eén van hen, een 17-jarige jongen uit Maarssen, kende hij. Deze jongen gaf hem een vuistslag, waarna hij op de grond viel en vervolgens meerdere malen werd geschopt. Daarna liepen de verdachten weg. Het slachtoffer liep bij de mishandeling een bloedneus, pijn aan zijn hoofd en rug op. Hij begreep niet waarom de mishandeling had plaatsgevonden.

Door de politie werd een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar de drie verdachten werden niet meer aangetroffen. Middels onderzoek kon de vermoedelijke identiteit van twee van de drie verdachten worden vastgesteld. Eén van de verdachten, een 17-jarige jongen uit Maarssen, kreeg thuis bezoek van de politie, maar bleek niet aanwezig te zijn. Hij meldde zich aan het eind van de middag op het politiebureau in Maarssen. Hij werd daarop aangehouden en in het politiebureau ingesloten. Ook naar de beide andere verdachten wordt nog een onderzoek ingesteld.

Bestuurder onder invloed

ABCOUDE / UTRECHT Op dinsdag 28 mei werd een automobilist voor het rijden onder invloed van alcohol aangehouden.

Rond 23.45 uur kreeg de politiemeldkamer een melding van een automobilist die over de rijksweg A2 ter hoogte van Abcoude reed. De automobilist vertelde achter een auto te rijden, waarvan de bestuurder hoogstwaarschijnlijk onder invloed van alcohol verkeerde. Zij reden in de richting van Utrecht.

Politiemensen controleerden de vermoedelijk dronken automobilist op de rijksweg A2 ter hoogte van de afslag Oog in Al (Utrecht). Hij bleek inderdaad teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 1,85 promille, ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 0,5 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.