Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2002 Persberichten districten Stad Utrecht, 09.45 uur

Gewapende overval

UTRECHT- Dinsdagavond vond een gewapende overval plaats bij een horecagelegenheid aan de Biltstraat.

Rond 23.00 uur kwam een man de horecagelegenheid binnen, waar op dat moment ongeveer twaalf bezoekers aanwezig waren. De man liep naar een aanwezig personeelslid en bedreigde deze met een vuurwapen, waarna zij de kassalade moest openen. De dader griste een onbekend geldbedrag uit de kassalade en verliet vervolgens de horecagelegenheid. Hij liep linksaf richting de Wittevrouwenbrug, om vervolgens linksaf de Wittevrouwensingel op te lopen.

Signalement van de dader: blanke man, ongeveer 1.80m/ 1.90 m., leeftijd tussen de 20 en 30 jaar oud. Hij heeft een normaal tot mager postuur en een kinderlijk gezicht. Een opvallende witte gelaatskleur en felle ogen. De dader ging gekleed in lichte kleding en op zijn hoofd droeg hij een tweekleurige baseballcap.

De politie is op zoek naar getuigen van deze gewapende overval. Heeft u informatie, bel dan met de politie in district Paardenveld, via 0900- 8844.

Aanrijding

UTRECHT- Dinsdagavond raakte een 19-jarige automobilist en een 20-jarige inzittende, beiden uit Utrecht, gewond na een aanrijding.

Omstreeks 21.05 uur reed de 19-jarige man over de Columbuslaan uit de richting van de Vasco Da Gammalaan. Aan de rechterzijde van de weg stond een 22-jarige man met zijn auto geparkeerd. Op het moment dat de 19-jarige man wilde passeren, week de 22-jarige man uit naar links. De 19-jarige man remde, maar kon een aanrijding niet voorkomen. Door deze aanrijding raakte de 19-jarige bestuurder gewond aan zijn nek. Zijn 20-jarige inzittende raakte gewond aan zijn hoofd en werd ter plaatse behandeld door het ambulancepersoneel.

Op de plaats van het ongeval werden een 17-jarige en een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden wegens belediging van agenten. De agenten stonden op de hoek van de Columbuslaan met de Cortezlaan om de weg af te zetten voor het ongeval, toen de mannen hen beledigden en met een stoeptegel dreigden te gooien. Hierop werden zij aangehouden en overgebracht naar het bureau voor verhoor.

Bijtende hond

UTRECHT- In de nacht van dinsdag 28 op woensdag 29 mei hield de politie een 53- jarige man uit Utrecht aan omdat hij weigerde zijn identiteit bekend te maken.

Omstreeks 00.50 uur fietste een agent van het mountainbiketeam op de Nobelstraat en zag een loslopende hond. De agent sprak de eigenaar aan, maar hij wilde niet luisteren. Toen de agent naar zijn identiteit vroeg, wilde hij deze niet geven en de man liep constant weg. Hierop werd hij aangehouden en hierbij hitste hij de hond zodanig op, dat hij de agent beet. De 53-jarige man werd ingesloten voor verhoor. Hij bleek later onder invloed van alcohol te verkeren.

Diefstal uit auto

UTRECHT- Dinsdagavond werd een 30-jarige man uit Utrecht het slachtoffer van een diefstal uit zijn auto.

Omstreeks 17.50 uur zat de man in zijn auto te wachten aan de Mr. Tripkade. Hij kwam uit de richting van Maarssen en reed in de richting van het centrum. Plotseling werd het rechtervoorportier opengetrokken en een jongen pakte de laptoptas die in de auto lag. De jonge dader sprong vervolgens achterop een grijze scooter en beide jongens reden met hoge snelheid weg in de richting van Maarssen. De politie zal de zaak onderzoeken.

Verkeerscontrole
UTRECHT- De politie hield dinsdagmiddag eeen gordel- en helmcontrole op de Catharijnesingel.
Tussen 14.00 uur en 16.30 uur registreerde de politie 16 overtredingen voor onder andere het niet dragen van de gordel (13) en het niet dragen van een helm (1).