Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 28-05-2002 3e Persbericht 28 mei 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven/Oirschot: Gestolen woonwagen teruggevonden Naar aanleiding van een tip heeft de politie dinsdag de woonwagen, die afgelopen weekend vanaf het Schoonoord in Oirschot werd gestolen, teruggevonden aan de Brestlaan in Eindhoven. Uit de woonwagen worden diverse spullen vermist. De woonwagen is teruggegeven aan de eigenaar.

Eindhoven: Poging tasjesroof
Op de Jasonstraat hebben twee personen op een bromfiets dinsdag rond 14.15 uur geprobeerd om een 20-jarig meisje uit Valkenswaard van haar schooltas te beroven. Het meisje liep over de Jasonstraat in de richting van de bushalte toen plotseling een bromfiets haar passeerde. De bijrijder trok vervolgens haar schooltas van haar schouder. Het meisje probeerde dit te voorkomen door de tas vast te houden. De twee personen op de bromfiets reden door waarop het meisje viel en een paar honderd meter is meegesleurd. Uiteindelijk heeft de bijrijder de tas losgelaten. Het meisje liep diverse schaafwonden op aan haar handen, elleboog, knie en buik. Ook had ze een bult op haar hoofd. Ze is voor behandeling naar het MMC in Eindhoven geweest. Getuigen van deze poging tot tasjesroof worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Eindhoven: Beroving
Op de Generaal van Merlenstraat is dinsdag rond 14.15 uur een 24-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw was op de fiets en hoorde plotseling een bromfiets aankomen. De bijrijder van de bromfiets trok tijdens het passeren de tas van de schouder van de vrouw. Vervolgens is het duo gevlucht richting John F. Kennedylaan. In de tas zaten een agenda, een bril, een GSM, sleutels, een portemonnee met diverse pasjes, een rijbewijs en 100 Euro.

Eindhoven: Mishandeling
Op het Stationsplein is dinsdagochtend een 20-jarige jongen uit Tilburg door een groep onbekende mannen mishandeld. De jongen kwam uit de Stationshal lopen en liep richting parkeerplaats. Op dat moment kwam vanaf de parkeerplaats een auto in zijn richting rijden die telkens gas gaf en weer afremde. Het slachtoffer durfde hierdoor in eerste instantie niet over te steken. Uiteindelijk is hij toch overgestoken waarop een woordenwisseling met de personen in de auto stond. Vervolgens zijn een aantal mannen uit de auto gestapt die het slachtoffer vervolgens hebben geslagen en geschopt. Hij liep een bult op zijn hoofd en diverse schrammen in zijn gezicht, op zijn handen, armen en elleboog op. Ook heeft hij pijn aan zijn been en enkel en werd zijn bril vernield door de mishandeling. De politie verzoekt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844.

Helmond: Man met schotwond aangetroffen
De politie trof maandagavond op de Lage Dijk een 26-jarige man uit Venlo met een schotwond in zijn buik aan. De man zat achter het stuur van zijn grijze Peugeot 307. Het slachtoffer had rond 23.15 uur contact opgenomen met de politie om aan te geven dat hij gewond was en om duidelijk te maken waar hij zich bevond. De man stond eerder die avond met zijn auto stil op een rijbaan in de omgeving van de Lage Dijk en de Vossenbeemd, gelegen op het industrieterrein Hoogeind. Mogelijk is hij in contact gekomen met een nog onbekende man. Het is tot nu toe onduidelijk wat zich op dat moment heeft afgespeeld en hoe het slachtoffer de schotwond heeft opgelopen.

De politie is dan ook dringend op zoek naar twee automobilisten die maandagavond rond 23.00 uur mogelijk de grijze Peugeot 307 op de rijbaan hebben zien staan op het industrieterrein Hoogeind. De bestuurder van de auto had een portier van zijn voertuig geopend waardoor een rode en een zwarte auto, die in tegengestelde richting aan kwamen rijden, mogelijk moesten uitwijken. Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die iets meer kunnen vertellen over dit incident. Getuigen kunnen contact opnemen via 0900-8844.

Helmond: Hennepkwekerij aangetroffen
In een woning aan het Distelveld heeft de politie dinsdag rond 11.50 uur een hennepkwekerij bestaande uit 144 planten aangetroffen. De planten en de bijbehorende apparatuur zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Budel: Inbraak in bedrijf
Uit een bedrijf aan de Luchthavenweg is tussen vrijdag en maandag een grote partij tegels weggenomen. De partij heeft een waarde van ruim 4.500 Euro. Het is nog onbekend hoe de dader in het pand is gekomen.

Mierlo: Bijrijdster bromfietser gewond
Op het Voortje is dinsdag rond 17.35 uur een meisje uit Mierlo (leeftijd onbekend) gewond geraakt. Het meisje zat achterop de bromfiets van een 16-jarige jongen uit Mierlo. Toen deze plotseling in een bocht uit moest wijken voor een gat in het wegdek verloor hij de controle over zijn stuur waardoor beiden vielen. De bromfiets van de jongen schoof vervolgens tegen de auto van een 57-jarige man uit Someren, die uit tegengestelde richting aan kwam rijden. Het meisje is met een hersenschudding en schaafwonden overgebracht naar het Elkerliekziekenhuis.

Valkenswaard: Snelheidscontrole
Op de Europalaan is dinsdag tussen 14.05 en 16.20 uur een snelheidscontrole gehouden. In totaal werden 528 voertuigen gecontroleerd. Hiervan reden 78 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid is 83 km/uur.