Groot Klimmendaal


Bericht nr.: 2002/02

Kijk op 25 jaar Maatschappelijke Integratie

Mei 2002
2002 staat op Revalidatiecentrum Groot Klimmendaal in het teken van 25 jaar Maatschappelijke Integratie. In de feestmaand mei is er een uitgebreid programma-aanbod rondom 25 jaar Maatschappelijke Integratie, met verschillende workshops, musicals en een Pleinfestijn op 29 mei met een optreden van K-otic!

Groot Klimmendaal is in 1992 ontstaan na een fusie van drie revalidatiecentra. In 2002 bestaat het centrum 10 jaar. Groot Klimmendaal wil door middel van integratie-activiteiten revalidanten ondersteunen bij het integreren in de maatschappij. Het Cultureel centrum De Deel van Groot biedt een uitgebreid programma aan sociaal-culturele activiteiten waarin integratie een belangrijk doel is. De programmas zijn zowel voor revalidanten van Groot Klimmendaal bedoeld als voor kinderen, jongeren en volwassenen met een lichamelijke handicap uit Arnhem en omgeving. Ook mensen zonder handicap kunnen deelnemen aan de activiteiten van De Deel. In 2002 bestaat De Deel 25 jaar.

Om beide lustrums te vieren staat 2002 in het teken van 25 jaar Maatschappelijke Integratie. In de feestmaand mei wordt een uitgebreid programma met integratie-activiteiten aangeboden. Er zijn diverse workshops waaraan kan worden deelgenomen, waaronder bloemschikken, website maken, koken, spelcomputers, foto bewerken, slagwerk, fitness, breakdance en een filmpje maken. Ook worden er maar liefst drie musicals opgevoerd door verschillende groepen. De tentoonstelling Bekijk Het biedt een blik in de keuken van De Deel. Van kunst van deelnemers tot materiaal waarmee gewerkt wordt én natuurlijk een overzicht van de afgelopen 25 jaar. Meer informatie over de verschillende activiteiten in mei is te vinden in het programmakrantje Kijk op 25 jaar Maatschappelijke Integratie. Dit is op te vragen bij De Deel op telefoonnummer: 026 - 3526850.

Een belangrijk programma-onderdeel is het Pleinfestijn dat op 29 mei vanaf 13.00 uur plaatsvindt. Hier is onder meer een informatiemarkt te vinden rondom het thema Integratie door tijdsbesteding en werk. Diverse instellingen op het gebied van vrijetijdsbesteding, werk en studie zullen zich presenteren aan revalidanten, medewerkers en andere bezoekers. Verder zijn er verschillende activiteiten om aan mee te doen en is er allerlei vermaak. Natuurlijk zijn er ook verschillende optredens met om 14.00 uur een optreden van K-otic!! Bij alle activiteiten is de toegang gratis en is iedereen, ook mensen zonder handicap, van harte welkom! De feestmaand mei wordt op 30 mei afgesloten met een optreden van Marianne Weber. Gratis kaartjes voor dit optreden zijn vanaf 14 mei af te halen op De Deel.


---