Ingezonden persbericht

PERSBERICHT / UITNODIGING 17 mei 2002


Bijeenkomst Twentse Export Sociëteit: ~Techniek in de Export~
De Twentse Export Sociëteit (TES) houdt woensdag 29 mei een bijeenkomst, met als thema de techniek in de export. Voor deze bijeenkomst zijn een drietal zeer interessante sprekers uitgenodigd: De heer Berkel, directeur van Drywood Coatings B.V., de heer Kooijmans, Rabobank Corporate Clients en de heer Jorissen, International Marketing & Sales Manager Ten Cate Thiolon B.V. De bijeenkomst wordt gehouden in de Twickelboerderij te Hengelo en begint om 17.00 uur.

De eerste spreker is de heer Ben J.A. Berkel, directeur van Drywood Coatings B.V. Drywood Coatings produceert technisch en kwalitatief hoogwaardige verfsystemen voor hout, steen, beton, staal en kunststof. De watergedragen Drywood producten, waarvan de samenstelling uniek is, staat op dit moment in de belangstelling. Drywood heeft met één van haar producten, de innovatieve watergedragen verf, eerst buitenlandse markten verovert en pas later de Nederlandse markt.

De heer Peter G. Kooijmans van Rabobank Corporate Clients, Team Oost-Nederland presenteert de belangrijkste conclusies van de recent uitgevoerde marktstudie over 'Metaalproductenindustrie'. De Rabobank ondersteunt de metaalproductenindustrie op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door goed internationaal betalingsverkeer, cash management en het beheersen van handelsrisico's voor exporterende ondernemers.. Ook biedt de Rabobank equipmentlease van machines als CNC-bewerkingscentra. De Rabobank wil bijdragen aan de verbetering van de toekomstperspectieven van de metaalproductenindustrie.

Ten Cate Thiolon B.V. produceert kunstgrasvezels die worden toegepast op de kunstgras-sportvelden van vele (internationale) sportclubs. De heer Ralph C.E.M. Jorissen, International Marketing & Sales Manager, presenteert export vanuit een R&D perspectief met een sterke link naar marketing. De business unit Thiolon Grass, onderdeel van Ten Cate Nicolon bv, is een innovatieve, sterk groeiende industriële onderneming die kunstgrasgarens voor sporttoepassingen produceert. Deze kunstgrasgarens worden nationaal en internationaal afgezet bij producenten van sportvelden. Thiolon Grass is wereldwijd marktleider in deze sector. FC Twente heeft als eerste Nederlandse topclub dit hoogwaardige kunstgras voetbalveld met rubber aan laten leggen.