woensdag 29 mei 2002, 18.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Auto te water
West Grafdijk, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 10.20 uur reed een 19-jarige man uit Middenbeemster in een personenauto over de Provinciale weg onder Graft-de Rijp. De bestuurder raakte door onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, raakte in de berm en sloeg hier over de kop. De auto belandde vervolgens in het water. Een tegenligger, die het ongeval had zien gebeuren, sprong te water om de bestuurder uit het voertuig te halen. Hij raakte niet gewond. Aanrijding met letsel
Alkmaar, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 11.45 uur raakte een 31-jarige motorrijder uit Bergen gewond bij een aanrijding op de Westerweg te Alkmaar. Hij reed over de Westerweg. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een personenauto, bestuurd door een 33-jarige Alkmaarder, die linksaf wilde slaan de Egmonderstraatweg op. Tussen beide voertuigen ontstond een nagenoeg frontale aanrijding, waarbij de motorrijder gewond raakte. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het Medisch Centrum te Alkmaar.

Aanrijding met letsel
Heerhugowaard, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond er op de kruising Nobelstraat - Marconistraat te Heerhugowaard een aanrijding plaats tussen een bromfiets en een vrachtauto. De 29-jarige vrachtwagenbestuurder (afkomstig uit Lichtenvoorde) reed over de Marconistraat en wilde rechtsaf de Nobelstraat inrijden. Hierbij stak hij een fietspad over, waar juist in dezelfde richting een 17-jarige jongen uit Zuid-Scharwoude aan kwam rijden. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser een gebroken sleutelbeen opliep.

Insluipingen
Castricum, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmiddag tussen 10.00 en 14.30 uur heeft er een insluiping plaatsgevonden in een woning aan de Brakersweg te Castricum. De dader is vermoedelijk binnengekomen door een niet afgesloten garagedeur. Uit de woning zijn onder andere sieraden en geld weggenomen. Tussen 14.45 en 16.40 uur werd ingeslopen in een woning aan de Santmark te Castricum. Hier werd serviesgoed en geld ontvreemd.

Hennepplantage
Alkmaar, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagavond omstreeks 21.35 uur stelde de politie een onderzoek in in een pand aan de Hazenkoog te Alkmaar. Hier werd een in bedrijf zijnde hennepplantage aangetroffen. De politie nam 611 hennepplanten, 56 assimilatielampen en een computergestuurd irrigatiesysteem in beslag. In de omgeving van het pand werden twee personen, een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 33-jarige Alkmaarder, aangehouden.

Brand in woning
Alkmaar, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 01.45 uur woedde er brand in een leegstaande woning aan de Heemraadstraat te Alkmaar. Het vuur greep snel om zich heen en de bewoners van de twee daarnaast gelegen woningen verlieten uit voorzorg hun pand. De brandweer kon niet voorkomen dat de leegstaande woning geheel uitbrandde. De daarnaast gelegen woning liep ernstige rook- en waterschade op. Het technische sporenonderzoek dat werd ingesteld, heeft geen brandoorzaak opgeleverd.

Inbreker aangehouden
Heerhugowaard, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 03.40 uur werd de politie getipt dat er werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Galvanistraat te Heerhugowaard. Toen de politie het pand benaderde kwam de inbreker juist naar buiten. Hij probeerde weg te vluchten, maar kon even later op de Costerstraat worden aangehouden. De verdachte, een 32-jarige Alkmaarder, werd ingesloten. Hij is inmiddels ook in verzekering gesteld.

NOORDKOP

Aanrijding met letsel
Den Helder, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagmiddag omstreeks 16.20 uur vond er op de Brakkeveldweg te Den Helder een aanrijding plaats tussen een 16-jarige jongen uit Den Helder op een bromfiets en een 14-jarig meisje uit Den Helder op de fiets. Zij reden in tegengestelde richting. Op het moment dat zij elkaar dicht genaderd waren wilde het meisje linksaf slaan. Hierdoor kwam zij op het gedeelte voor het tegemoetkomende verkeer. Hier ontstond een aanrijding. Beide slachtoffers liepen mogelijk een hersenschuddingen op en werden overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder. Aanrijding met letsel
Den Hoorn, dinsdag 28 mei 2002. Op dinsdagavond omstreeks 19.00 uur raakte een 47-jarige vrouw uit Den Burg in haar personenauto door onbekende oorzaak van de weg. Na in de berm te zijn beland kwam zij in de sloot tot stilstand. De vrouw werd met onbekend letsel overgebracht naar het Geminiziekenhuis te Den Helder.

Snelheidscontrole
Slootdorp, woensdag 29 mei 2002.
Op de Brink werd tussen 12.00 en 14.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Er passeerden 235 auto's. Daarvan waren er 17 in overtreding. De snelste reed 72 i.p.v. de toegestane 50 km/h. Wieringerwaard. Op de Noord Zijperweg werd tussen 14.00 en 15.00 een snelheidscontrole gehouden. Hier passeerden zo'n 125 bestuurders de radarpost en waren er 20 in overtreding.

Beroving
Den Helder, woensdag 29 mei 2002.
Omstreeks 00.30 uur werd een 36-jarige man uit Den Helder op de Palmstraat beroofd van zijn portemonnee. De man liep over de Palmstraat komende uit de richting van het centrum en gaande in de richting van de Californiëstraat. Hij werd daar van achteren benaderd door een scooter waarop een bestuurder en een passagier zaten. De scooter stopte naast hem en de passagier bedreigde het slachtoffer met een vuurwapen en eiste daarbij geld. Het slachtoffer moest zijn portemonnee afgegeven waarna de berovers zich uit de voeten maakten op de scooter. Van de daders is weinig bekend geworden. Zij reden op een donkerblauwe bromscooter, waarop aan de voorzijde een lichtgekleurde bliksemschicht was aangebracht. De berovers droegen beiden een integraal helm. De helm van de bestuurder was vermoedelijk grijs en van de passagier donkerblauw of zwart van kleur.

WESTFRIESLAND

Diefstal auto
Hoorn, woensdag 29 mei 2002.
Vanaf een parkeerplaats aan de Poldermolen werd afgelopen nacht een auto gestolen. Het gaat om een grijsblauwe BMW520, voorzien van het kenteken TN-33-YX.

Inbraak in bedrijf
Zwaagdijk-Oost, woensdag 29 mei 2002.
Vanmorgenvroeg werd ontdekt dat afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Zwaagdijk. Men verschafte zich toegang tot de kantoorruimte van het bedrijf waar men een computer wegnam.

Meisje van fiets getrokken
Hoorn, woensdag 29 mei 2002.
Vanmiddag werd omstreeks 12.00 uur een 17-jarige meisje van haar fiets getrokken door een jongens op een bromfiets. Het slachtoffer liep hierbij een hersenschudding op. De jongens maakten zich uit de voeten. Het slachtoffer reed over het fietspad van het Keern in de richting van Wognum. Ter hoogte van de afslag naar Bobeldijk werd zij ingehaald door twee scooters die ook richting Wognum reden. Tijdens het voorbijrijden trok een van de jongens op de scooters het meisje, zonder enige aanleiding, van haar fiets. Signalement:
Van de bromfietsers is het volgende signalement bekend geworden: Het gaat om 2 vrij nieuwe bromscooters, een in de kleur geel/organje, de andere in de kleur bordeauxrood. Merk en type zijn niet bekend. Op beide scooters zaten twee jongens, in totaal vier jongens. Daarvan droeg er een zwarte helm en de andere een gele helm. Van de andere jongens werd niet bekend of zij al dan niet een helm droegen. De politie heeft de zaak in onderzoek genomen en roept getuigen van deze misselijke daad op te bellen met de politie in Hoorn (0900-8844).

Aanhouding na mishandeling
Hoorn, woensdag 29 mei 2002.
Omstreeks 14.00 uur werd een 16-jarige jongen uit Edam aangehouden op verdenking van mishandeling. De jongen had kort tevoren op de Bontekoestraat een 15-jarige jongen uit Hoorn mishandeld. Het slachtoffer liep hier bij een blauw oog en een scheurtje in zijn onderlip op. De verdachte wordt verhoord en er zal proces-verbaal volgen tegen hem.

Snelheidscontrole
Wester-Koggenland, woensdag 29 mei 2002.
Vanmiddag werd op de Grosthuizen in Avenhorn en de Noorddijkerweg in Ursem een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden in totaal 75 auto's gecontroleerd. Er reden er 12 te snel. Tegen de bestuurders is proces-verbaal opgemaakt.

Alcoholcontrole
Venhuizen, woensdag 29 mei 2002. Op woensdagmorgen omstreeks 00.10 uur werd op het Padland te Venhuizen een 25-jarige man uit Venhuizen in een personenauto gecontroleerd. Hij bleek juist een slok teveel te hebben gedronken. De man blies 265 ugl, terwijl het wettelijk maximum is gesteld op 220 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal.