Ingezonden persbericht

Nijmegen, 27 mei 2002

PERSBERICHT

Groote Pleinfestijn UMC St Radboud

Het cultureel lunchfestival Het Groote Pleinfestijn is weer in aantocht. In mei en juni kunnen medewerkers en studenten van het UMC St Radboud en de KUN vijf woensdagmiddagen op rij van 12.00 tot 14.00 uur genieten van muziek, dans, theater en spektakel op het Geert Grooteplein, vlak voor de hoofdingang van het Radboud. Het festival wordt georganiseerd door Cultuur op de Campus van de KUN.

Programma woensdag 29 mei

Raskolnikov
Mark Ritsema & Trio Raskolnikov, vernoemd naar de hoofdpersoon uit de 19e eeuwse roman Misdaad en Straf van Dostojevsky, werd eind 1998 opgericht door zanger/gitarist/songwriter Mark Ritsema. Met een bezetting van piano, contrabas en percussie ambieert de groep een losse, bijna jazzy aanpak van Ritsema's nummers waarbij sfeer en diepgang gaan voor rock-'n-roll machismo. Ook geven zij een eigen draai aan een aantal gezamenlijke favorieten, zoals songs van Burt Bacharach, Van Morrisson en Bob Dylan. Op de eerste aflevering van het Groote Pleinfestijn 2002 zorgen zij ongetwijfeld voor een sfeervol optreden.

Vloeistof
Dansduo Vloeistof, bestaande uit Anja Reinhardt en Yuri Bongers, brengt een dansduet waarin twee geliefden tijdens een vakantierit strijden om aandacht en begrip. De dansvoorstelling 'En deze glimlach deed weer denken aan een haas' speelt zich af in en om een auto en betrekt de toeschouwers bij de intieme momenten van een liefdesrelatie. Op de klanken van pop, triphop en techno groeien irritaties en wederzijdse onvolkomenheden uit tot vloeiende, dynamische en acrobatische bewegingen. Vloeistof toont met deze voorstelling de kracht van lichaamstaal en dans in een poëtische reflectie op de realiteit.

Percussie & DJ Phonc
DJ Phonc heeft ruime ervaring als dj. Zo was hij resident in Diogenes en draaide hij al verschillende keren op feesten op de campus. Vandaag mixt hij de platen niet alleen met elkaar, maar ook met de beats van drummer Remco van Eijndhoven.

Wekelijks
De zomer is natuurlijk het moment om een nieuwe look aan te nemen. Dat kan op het Groote Pleinfestijn! Kapper Joris van de Paraplufabriek is elke week aanwezig om lange lokken in te wisselen voor een korte coupe. Verder wordt het Groote Pleinfestijn elke week gepresenteerd door niemand minder dan Mark Toornvliet van de BV Sfeerbeheer, leggen de fotografen van Cultuur op de Campus Mariet Verhelst en Taco Bakker de mooiste Pleinfestijn momenten vast.

EINDE BERICHT



Ingezonden persbericht