Gemeente Zwijndrecht

29 Mei: Nationale Straatspeeldag

Zoals elk jaar wordt ook dit jaar weer een landelijke Straatspeeldag gehouden. Dit jaar wordt dit feest georganiseerd op woensdag 29 mei.

Op de Nationale Straatspeeldag worden in het hele land straten voor al het verkeer afgezet en in beslag genomen door spelende kinderen. Wijk- en buurtclubs of verenigingen of groepjes ouders organiseren op de Straatspeeldag allerlei activiteiten. Kinderen krijgen alle ruimte om tenminste één keer in een jaar ècht veilig op straat te kunnen spelen. De Straatspeeldag is een actiedag voor een veilig en kindvriendelijk verkeer dus hiervoor wordt aandacht gevraagd. Voor de kinderen is het een dag om mee te doen aan allerlei spelletjes en bijzondere activiteiten.

De festiviteiten op de Straatspeeldag worden door inwoners zelf georganiseerd. De gemeente en 3VO kunnen hierbij ondersteunen.

Heeft u ideeën om de Straatspeeldag mee in te vullen en wilt u wel extra aandacht voor de verkeersveiligheid in uw wijk zoekt u dan in uw buurt medestanders en organiseer iets op 29 mei.

Voor eventuele ondersteuning door de gemeente kunt u contact opnemen met de

afdeling Wijkbeheer
tel.: (078) 620 66 58