Dienstenbond CNV

CAO Nieuws

CAO onderhandelingen VHD begonnen

Tijdens het eerste CAO-overleg met de VHD is gesproken over de VUT / pré-pensioenrechten van voormalige CB'ers. De Dienstenbond CNV heeft zich op het standpunt gesteld dat deze langslepende kwestie eerst moet worden geregeld, voordat verder gesproken kan worden over de CAO.

Op maandag 27 mei 2002 heeft het eerste CAO-overleg plaatsgevonden met de VHD. Als eerste punt hebben we tijdens dit overleg gesproken over de VUT / pré-pensioenregeling voor ex-CBers. Tot op heden is de VHD vaag gebleven over deze rechten. We hebben afgesproken dat de VHD voor het volgende overleg een standpunt gaat bepalen over dit onderwerp en dat met ons zal bespreken.

Verder hebben we tijdens het overleg de voorstellenbrieven toegelicht. De VHD heeft aangegeven over 2001 een tegenvallend resultaat te hebben geboekt. Voor dit jaar verwacht de VHD de uitgesproken verwachting wel te halen. Op één punt uit de voorstellenbrief, namelijk de vergoeding voor de bedrijfshulpverleners, heeft de VHD aangegeven inmiddels een regeling getroffen te hebben.

Het volgende overleg staat gepland voor dinsdag 11 juni om 14.00 uur te Amsterdam. Hierna hoort u meer van ons.

Voor vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen met uw bestuurder Jeroen Warnaar. Telefoon: (055) 577 26 40. Email: j.warnaar@cnvdibo.nl.

Apeldoorn, 29 mei 2002.