Gemeente Rijswijk

LOGOZAGT.GIF (9997 bytes) Gemeenteberichten

* Werkzaamheden Lindelaan en Ravesteijnplein
Maandag 27 mei 2002
Extra Raadsvergadering

Vergadering en spreekrechtbijeenkomst van de Raad van de gemeente Rijswijk op maandag 27 mei 2002 in het gemeentehuis, Generaal Spoorlaan 2. Aanvang van de spreekrechtbijeenkomst om 19.30 uur; aanvang raadsvergadering na beëindiging van de spreekrechtbijeenkomst.

De volgende onderwerpen staan op de agenda:


1 Vaststelling agenda.

2 Spreekrecht burgers.

3 Vragen van de raad.
BESPREEKSTUKKEN.

4 Benoeming vier technisch voorzitters en vier plaatsvervangende technisch voorzitters van de raadscommissies.

5 Benoeming van negen leden en negen plaatsvervangende leden in de Commissie Algemeen Bestuur, Veiligheid en Middelen.
6 Benoeming van elf leden en zeven plaatsvervangende leden in de Commissie voor Stedelijke Ontwikkeling.

7 Benoeming van tien leden en zeven plaatsvervangende leden in de Commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken.

8 Benoeming van dertien leden en acht plaatsvervangende leden in de Themacommissie voor de Wijkontwikkelingsplannen
9 Aanwijzing van een lid en een plaatsvervangend lid in het Algemeen Bestuur Gemeenschappelijke Regeling Gezondheidsdienst Delfland.
10 Aanwijzing van drie leden en drie plaatsvervangende leden in het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling Reinigingsbedrijf Leidschendam, Rijswijk en Voorburg, AVALEX.

11 Aanwijzing van drie leden en drie plaatsvervangende leden in het Algemeen Bestuur van het Bestuurlijk Overleg Ypenburg.
12 Aanwijzing van drie leden en drie plaatsvervangende leden in het Algemeen Bestuur van de Dienst Sociale Werkvoorziening Rijswijk e.o.
13 Aanwijzing van vier leden en vier plaatsvervangende leden in het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke Regeling De Plaspoelpolder

Op het publicatiebord naast de hoofdingang van het gemeentehuis hangt de volledige agenda ter inzage, eventuele wijzigingen of aanvullingen worden in deze agenda's verwerkt. De agenda en de bijbehorende stukken liggen tevens bij de sectie Communicatie (kamer 77) van het gemeentehuis voor een ieder ter inzage.
De Stichting Omroep Rijswijk (SOR) verzorgt op de avond van de raadsvergadering tot 24.00 uur een radio-uitzending. Deze is te beluisteren op de kabel FM 92,9 MHz. en in de ether FM 105.9 MHz.



Agenda Raadscommissies

Vergadering van de commissie Onderwijs, Welzijn en Sociale Zaken (OWSZ) op maandag 27 mei 2002, de commissies Algemeen Bestuur, Veiligheid en Middelen (ABVM) en Stedelijke Ontwikkeling (SO) op dinsdag 28 mei 2002. De vergaderingen vinden plaats in het gemeentehuis van Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2.De vergadering van de commissies begint om 20.00 uur.

Tijdens de openbare vergadering van bovengenoemde commissies kunnen bezoekers over een op de agenda geplaatst punt inspreken. Dit kan direct aan het begin van de vergadering, danwel onmiddellijk voorafgaande aan de behandeling van het agendapunt.

Men dient dit wel voorafgaande aan de vergadering aan de dienstdoende bode kenbaar te maken. Onder voorbehoud van aanvullingen en/of wijzigingen komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Commissie O.W.S.Z. d.d. 27 mei 2002
aanvang 20.00 uur.

1. Ingekomen stukken en mededelingen.

2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van de commissie OSZW d.d. 4 februari 2002.

3. Vaststelling van de notulen van de raadsbrede commissievergadering d.d. 16 april 2002.

4. Voorstel inzake vaststellen van de te verwachten overschrijdingsbedragen openbaar primair onderwijs over het jaar 2002 (no. 45).

5. Voorstel inzake spoedaanvraag voor het treffen van brandveiligheidsvoorzieningen in de R.K. Petrusbasisschool (no. 46).

6. Onderwijs.

7. Tussentijdse evaluatie jongerenraad.

8. Voorstel inzake verordening tarieven zwembad (no. 50).
9. Welzijn.

10. Voorstel inzake Beleidsverslag 2001 van de afdeling Sociale Zaken (no. 47).

11. Activiteitenplan 2002 van de Sociaal Raadsman Rijswijk.
12. Sociale Zaken.

13. Conceptantwoord aan de Stichting Vluchtelingenwerk inzake petitie m.b.t. asielzoekers.

14. Voorstel inzake wijziging gemeenschappelijke regeling en begroting 2002 en procedure begroting 2003 van GGD Zuid-Holland West (no. 48).

15. Zorg.

16. Rondvraag.

Commissie A.B.V.M. d.d. 28 mei 2002
Aanvang 20.00 uur

1. Ingekomen stukken en mededelingen

2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van de commissie Middelen d.d. 4 februari 2002.

3. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van de commissie ABA d.d. 5 februari 2002.

4. Vaststelling van de notulen van de raadsbrede commissievergadering d.d. 16 april 2002.

5. Aangelegenheden betreffende de Politie; a. mededelingen;
b. vragen.

6. Aangelegenheden betreffende de Brandweer; a. mededelingen;
b. vragen.

7. Aangelegenheden betreffende Communicatie; a. mededelingen;
b. vragen.

8. Personeel en Organsatie.

9. Informatisering en Automatisering.

10. Planning en control.

11. Huisvesting

12. Voorstel inzake herontwikkeling Enroprint-Blekerslaan: inzet gelden Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en reserve Stedelijke vernieuwing (no. 44).

13. Notitie Actualisering Integraal Veiligheidsbeleid Rijswijk 2002.
14. Voorstel inzake vaststellen Jaarrekening 2001 (no. 49).
15. Rondvraag.

Commissie Stedelijke Ontwikkeling d.d. 28 mei 2002. Aanvang 20.00 uur

1. Ingekomen stukken en mededelingen.

2. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van de commissie VVCS d.d. 5 februari 2002.

3. Vaststelling van de notulen van de openbare vergadering van de commissie VROW d.d. 5 februari 2002.

4. Vaststelling van de notulen van de raadsbrede commissievergadering d.d. 16 april 2002.

5. Voorstel inzake herontwikkeling Enroprint-Blekerslaan: inzet gelden Stimuleringsfonds Volkshuisvesting en reserve Stedelijke vernieuwing (no. 44).

6. Conceptantwoord aan de heer W.G. van den Bosch inzake het groen in Rijswijk.

7. Conceptantwoord aan mevrouw I.M. Goossens-Toorop inzake verkeersmaatregelen Huis te Landelaan ter hoogte van kinderdagverblijf Blauwkapje.

8. Conceptantwoord aan de heer R.D. van Onselen van PLOV Haaglanden inzake lijnvoering lijn 17 en 9.

9. Conceptantwoord aan de Projectbureau Autovrije Dag inzake en autovrije dag op 22 september 2002.

10. Rondvraag.



Geestbrugweg voor verkeer afgesloten

De Geestbrugweg wordt van maandag 17 juni tot maandag 15 juli voor al het verkeer afgesloten. HTM vervangt in deze periode een deel van de tramrails op de Geestbrugweg. Tegelijkertijd voorziet de gemeente Rijswijk de weg van een nieuwe laag asfalt. Bovendien verandert de gemeente deze maand de inrichting van de Geestbrugweg tussen de Cromvlietkade en de Penninglaan.

De Geestbrugweg is in deze maand alleen toegankelijk voor het openbaar vervoer, hulpdiensten, huisartsen, de reiniging en distributiebedrijven. Veiligheidsmensen bij de afsluitingen zorgen ervoor dat geen andere voertuigen de Geestbrugweg oprijden. Bij de Geestbrug staat de afsluiting aan de kant van Voorburg.

Het is niet mogelijk om in deze periode te parkeren langs de Geestbrugweg. Voor huisartsen en invaliden wordt in overleg een oplossing gezorgd. De gemeente neemt contact op met de betreffende huisartsen en invaliden.

Het verkeer wordt omgeleid. Dit wordt met borden aangegeven. Wie van Voorburg naar Oud-Rijswijk wil, kan via de Maanweg, Binckhorstlaan, Mercuriusweg, Neherkade, Rijswijkseweg en Haagweg rijden. Een andere mogelijkheid is te rijden via de Westvlietweg, Jan Thijssenweg, Laan van Vredenoord, Laan van Oversteen, Laan van Hoornwijck, Hoornbrug en Haagweg. Een derde omleiding tenslotte loopt via de Utrechtsebaan, A4, Laan van Hoornwijck, Hoornbrug en Haagweg.
Automobilisten vanuit Cromvliet en Leeuwendaal kunnen niet via de Geestbrugweg hun wijk verlaten; zij moeten omrijden. Het eenrichtingsverkeer in de wijken wordt daarom tijdelijk opgeheven. In de Caan van Necklaan en de Bilderdijklaan wordt de autostop tijdelijk verwijderd.

Ook fietsers worden omgeleid via de Geestbrugkade of de Cromvlietkade. Zij kunnen wel over de Geestbrug rijden.



Wet op de Ruimtelijke Ordening

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen mee, dat het voorontwerp-bestemmingsplan "Regeling seksinrichtingen" van 8 maart tot en met 4 april 2002 voor een ieder ter inzage heeft gelegen. Op dit voorontwerp-bestemmingsplan zijn geen schriftelijke reacties binnen gekomen.
Een door burgemeester en wethouders ingestelde ambtelijke commissie stelt ingezetenen van Rijswijk en de natuurlijke en rechtspersonen, die in de gemeente Rijswijk een belang hebben in de gelegenheid om in een hoorzitting mondeling op dit voorontwerp-bestemmingsplan te reageren. De hoorzitting wordt gehouden op donderdag 6 juni 2002 te
17.00 uur in het gemeentehuis van Rijswijk.



Honden in Rijswijk

De gemeente Rijswijk heeft geld gereserveerd voor het opstellen van een Hondenbeleid.
Honden hebben een belangrijke functie in onze samenleving. Honden schenken veel mensen levensplezier en ze dwingen de baas tot de broodnodige beweging. Veel hondenbezitters maken dan ook gretig gebruik van de groengebieden in en rondom Rijswijk. Helaas zorgen sommige hondenbezitters en hun hond ook voor overlast. Daarom hebben leden van de gemeenteraad eind vorig jaar uitgebreid over het hondenbeleid gesproken. Burgers die de gemeente hadden gebeld of geschreven over honden waren uitgenodigd om deel te nemen aan dit gesprek.

Bordjes "Speelplaats, verboden voor honden' worden voornamelijk geplaatst en vervangen bij speelplekken en bij gevoelige natuurgebieden. Andere voorzieningen die er al zijn laat de gemeente Rijswijk voorlopig staan, maar als deze kapot gaan worden deze in de regel niet vervangen.
Tot slot wil de gemeente alle hondenbezitters wijzen op hun eigen verantwoordelijkheid, vooral nu het zomerseizoen weer begint. Laat uw hond dus niet uit op het trottoir of in het gebruiksgroen. fotoberney.jpg (11924 bytes)

Mocht u ideeën of voorstellen hebben omtrent het onderwerp `honden in Rijswijk' dan kunt u deze melden via de telefoonlijn Openbare Ruimte van de gemeente, tel.: 070- 3944247.



Wet op de Ruimtelijke Ordening

- artikel 19a -

De burgemeester van Rijswijk geeft kennis dat burgemeester en wethouders vrijstelling van het bestemmingsplan is gevraagd door:
* C.J. ter Marsh, voor het vergroten van een woning met een dakopbouw op het perceel Molenlaan 13.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan "Leeuwendaal".

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om afwijking toe te staan c.q. vrijstelling te verlenen van het genoemde bestemmingsplan en toepassing te geven aan artikel 19a van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 24 mei 2002 gedurende vier weken ter inzage bij de sectie Communicatie, kamer 77, Generaal Spoorlaan 2 te Rijswijk. De sectie Communicatie is op werkdagen geopend van 8.30-14.00 uur.
Gedurende de termijn van ter inzage legging kan eenieder schriftelijk zijn bedenkingen naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Aanvraag vergunning verordening kinderopvang Rijswijk

Burgemeester en wethouders brengen ter openbare kennis dat door de Stichting Peutervoorde en de Stichting Rijswijkse Kinderopvang te Rijswijk een aanvraag om een vergunning als bedoeld in artikel 2 van de Verordening Kinderopvang Rijswijk is ingediend voor het openstellen en -houden van de peuterspeelzaal Nijntje/Peutervoorde aan de Petronella Voûtestraat 1 te Rijswijk.

De aanvraag ligt met ingang van 23 mei 2002 gedurende vier weken op werkdagen van 8.30 tot 14.00 uur ter inzage bij de sectie Communicatie (kamer 77) van de gemeente Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2.

Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze over de aanvraag kenbaar maken, bij voorkeur schriftelijk, aan het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Sportcentrum De Schilp 31 mei gesloten

Het nieuwe sportcentrum De Schilp aan de Schaapweg is vrijdag 31 mei overdag gesloten voor het publiek. In de sporthal annex zwembad wordt tussen 07.00 en 17.00 uur een sportdag gehouden van medewerkers van het ministerie van VWS.
Het sportcomplex is na 17.00 uur weer toegankelijk voor het publiek.



Wet op de Ruimtelijke Ordening

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door de Gemeente Rijswijk een aanvraag om een vrijstelling van het bestemmingsplan is ingediend voor het oprichten van een horecagebouw op het perceel plaatselijk bekend Generaal Eisenhowerplein. Het bouwplan is niet in overeenstemming met het geldende bestemmingsplan; Stationslocatie e.o.
Aangezien het hier een bouwwerk van beperkte omvang betreft overwegen burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 23 mei, veertien dagen, gedurende de openingstijden van 08.30 tot 12.00 uur, ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis).

Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders, postbus 5305, 22809 HH Rijswijk.



Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat de volgende aanvragen zijn ingediend:

1. een aanvraag is ingediend door J.W. Hagenman voor het oprichten van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Warande 5. Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.
2. een aanvraag is ingediend door G. Neuteboom voor het vergroten van een woning d.m.v. 2 serres op het perceel plaatselijk bekend Oranjelaan 37.
Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan Leeuwendaal kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw- en situatietekeningen liggen met ingang van 23 mei 2002 vier weken ter inzage bij de sectie Bouw- en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.
Gedurende deze termijn kan eenieder zijn /haar zienswijze omtrent de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door:

* Fam. Hoquet, een aanvraag is ingediend voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Hoornbruglaan 26.
* Bijlsma, een aanvraag is ingediend voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Hoornbruglaan 28.
* S.F. Verouden, een aanvraag is ingediend voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Hoornbruglaan 30.
* Fam. Caminada, een aanvraag is ingediend voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Hoornbruglaan 32.
* Fam. Rijnders, een aanvraag is ingediend voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Hoornbruglaan 34.

Voor het gebied waarbinnen de aanvragen zijn gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan Leeuwendaal kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw - en situatietekeningen liggen met ingang van 23 mei 2002, vier weken ter inzage bij de sectie Bouw - en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.
Gedurende deze termijn kan eenieder zijn /haar zienswijze omtrent de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Wet Milieubeheer
Beschikking/Wet Milieubeheer

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat zij voornemens zijn een melding op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer te accepteren voor de volgende inrichtingen:

1. Molenwetering 8, een gasdrukmeet- en regelstation;
2. Delftweg 69, een metaalbewerkingsinrichting
Beide meldingen hebben betrekking op wijzigingen van vergunningplichtige inrichtingen die geen of uitsluitend gunstige gevolgen voor de milieubelasting van de betrokken inrichtingen hebben.

De beschikkingen onder nummer 1 en 2 liggen vanaf heden gedurende 6 weken (tot en met 4 juli 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunning en Handhaving, sectie Milieu en APV van de Dienst Grondgebiedzaken, gevestigd aan de De Bruijn Kopsstraat 4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur.

Schriftelijke zienswijzen tegen het voornemen de meldingen te accepteren, kunnen tot genoemde datum door een ieder worden gezonden aan het College van Burgemeester en Wethouders, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Ook kunnen in deze periode mondelinge bedenkingen worden ingediend na telefonische afspraak via 070-39 59 870. Degene die bedenkingen indient kan aan het college verzoeken zijn/haar persoonlijke gegevens niet bekend te maken.
Inlichtingen over de ter inzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu en APV, via telefoonnummer 070-39 59 870.



Oude Waterput gevonden bij opgravingen in Herenstraat

Bij archeologisch onderzoek in de Herenstraat is een oude waterput gevonden. De waterput heeft als openbare drinkwatervoorziening gefunctioneerd. De nu blootgelegde resten dateren waarschijnlijk uit de zeventiende eeuw.
De waterput is gemaakt van bakstenen en aan de bovenzijde afgesloten met een bakstenen koepel. De diameter is zo'n 120 centimeter en de diepte bedraagt maar liefst vijf meter. De waterput ligt nu, evenals vroeger, onder de openbare weg. Het water werd opgepompt. Het pomphuisje staat nog steeds voor de Oude Kerk. Een loden pijp verbond de put met het pomphuisje.

Diverse huizen hadden toentertijd de beschikking over een eigen waterput. Daarnaast was voor algemeen gebruik een openbare waterput aanwezig. Deze bevond zich op de kruising van de Kerklaan met de Herenstraat. Op een kaart uit het midden van de zestiende eeuw is de put afgebeeld als een ronde put. Aan de bovenzijde is de put open. Het water werd geput met behulp van een emmer of een kruik. Omstreeks 1600 werd de put aan de bovenzijde afgesloten met een stenen koepel. Mogelijk werd de oude put zelfs geheel vervangen door een nieuwe put. Met het afsluiten van de put door het aanbrengen van een koepel werd voorkomen dat rommel in de put terecht kwam en het water vervuilde. In de koepel was een kleine opening vrijgelaten zodat er een loden buis doorheen kon. De buis stond in verbinding met een pomp zodat het water uit de put kon worden gehaald. De pomp stond in een pomphuisje op enige meters afstand van de put. Het pomphuisje werd in de loop der jaren enige malen vernieuwd. Voor de laatste maal gebeurde dat in 1831. Het toen vervaardigde pomphuis staat nog steeds in de Herenstraat voor de Oude Kerk.

Vanaf 1898 werden geleidelijk steeds meer Rijswijkse huishoudens aangesloten op het drinkwaterleidingnet en raakte de openbare put in onbruik. In 1929 werd het pomphuis verplaatst naar het gazon voor de Oude Kerk zodat op de rijweg meer ruimte was voor het gemotoriseerd verkeer. Op hetzelfde moment raakte de put in onbruik en in vergetelheid. Omstreeks 1978 - de Herenstraat was inmiddels voetgangersgebied geworden- werd het pomphuisje verplaatst naar de min of meer oorspronkelijke locatie.

Het archeologisch onderzoek vindt plaats in het kader van het herbestraten van Oud-Rijswijk. Het werk maakt ook grondwerk noodzakelijk, onder meer voor aanbrengen van nieuwe kolken. Archeologen van de gemeente Rijswijk begeleiden het werk om eventuele archeologische vondsten te documenteren. Nadat het onderzoek is voltooid wordt de put opnieuw bedekt met grond. Het archeologisch onderzoek vindt plaats in nauwe samenwerking met de firma W. Gleym B.V. die de bestratingswerkzaamheden verricht.

waterpomp.jpg (10526 bytes)

Het pomphuis voor de Oude Kerk was in het verleden aangesloten op de gevonden waterput.



Vrijstelling artikel 50, lid 4 Woningwet

De burgemeester van de gemeente Rijswijk brengt ter openbare kennis dat door:

Fam. Krol, een aanvraag is ingediend voor het gewijzigd uitvoeren van een bouwplan waarvoor reeds een bouwvergunning is afgegeven betreffende dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Lange Dreef 12.

1. Fam. de Bree, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een aanbouw op het perceel plaatselijk bekend Lange Dreef 203.

2. J. W. Zelisse, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een berging op het perceel plaatselijk bekend Strijplaan 178.

3. R.S. Sardjoe, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw op het perceel plaatselijk bekend Warande 14.

Voor het gebied waarbinnen deze aanvragen zijn gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan 1e Herziening Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.
4. I. van Rhijn, een aanvraag is ingediend voor het plaatsen van een dakopbouw op het perceel plaatselijk bekend Jaagpad 181.

Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan Delftkwartier kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4
5. A.A.C. Bettings, een aanvraag is ingediend voor het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een uitbouw achterzijde op het perceel plaatselijk bekend Strijplaan 63 en 75.

Voor het gebied waarbinnen de aanvraag is gelegen geldt een voorbereidingsbesluit. Daar het bouwplan niet in strijd is met het in voorbereiding zijnde bestemmingsplan of met de in voorbereiding zijnde herziening daarvan en in overeenstemming met het geldend bestemmingsplan 2e Uitwerking Strijp kunnen burgemeester en wethouders de bouwvergunning op grond van artikel 50, lid 4 van de Woningwet verlenen en maken van dit voornemen hierbij melding.

De bouw - en situatietekeningen van bovengenoemde aanvragen liggen met ingang van 23 mei 2002, vier weken ter inzage bij de sectie Bouw - en Woningtoezicht, afdeling Vergunningen en Handhaving, kamer 008, de Bruyn Kopsstraat 4 (dependance gemeentehuis) tijdens de openingsuren van 8.30 tot 12.00 uur.

Gedurende deze termijn kan eenieder zijn /haar zienswijze omtrent de aanvraag schriftelijk kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Gedurende deze termijn kan eenieder tegen het verlenen van de vrijstelling schriftelijk bezwaren indienen bij burgemeester en wethouders.



Wet Milieubeheer
Beschikking

Burgemeester en wethouders van Rijswijk delen mede (gelet op artikel
3:19, tweede lid van de Algemene wet bestuursrecht) dat zij negatief hebben beschikt op de aanvraag om ontheffing ingevolge de Wet milieubeheer voor het volgende perceel:

1. Lange Kleiweg 116, voor het verlenen van vergunning voor het houden van een demonstratie-evenement door het Classic Demo Race Team.

De beschikking onder nummer 1 ligt vanaf heden gedurende zes weken (tot en met 4 juli 2002) ter inzage bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, gevestigd aan de De Bruyn Kopsstraat
4 te Rijswijk, op alle werkdagen geopend van 08.30 tot 12.30 uur en van 13.30 tot 16.00 uur. Bovendien liggen de stukken gedurende deze termijn iedere maandagavond ter inzage in de Brandweerkazerne, Jacob van Offwegenlaan 55, van 17.00 tot 20.00 uur.

Inlichtingen over de terinzage liggende stukken kunt u telefonisch inwinnen bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Milieu & APV, via telefoonnummer 070-3959870

Tegen de milieuvergunning kan vanaf heden gedurende 6 weken ( tot en met 4 juli 2002) beroep bij de Afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag worden ingediend. Beroep kan uitsluitend worden ingesteld door degene die tijdig zienswijzen tegen de ontwerpbeschikking heeft ingediend danwel kan aantonen dat hij/zij hiertoe niet redelijkerwijs in de gelegenheid is gesteld.

Degene die een beroep indient, kan tevens bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak Raad van State verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen.



Bouwaanvragen en -melding

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat de volgende bouwaanvragen zijn ontvangen:

* het gedeeltelijk vergroten van een woning d.m.v. een dakkapel achtergevel te: Karel Doormanlaan 299; ingediend: 01-05-2002;
* het veranderen van een winkel d.m.v. 2 x een doorbraak bouwmuur te: Jan van Polanenstraat 6-8; ingediend: 01-05-2002;

Tevens is de volgende melding ontvangen:

* het oprichten van een berging te: Kerklaan 169 ingediend: 02-05-2002



Bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk brengen ter openbare kennis dat, met ingang van 23 mei 2002, voor eenieder bij de afdeling Vergunningen en Handhaving, sectie Bouw- en Woningtoezicht van de gemeente Rijswijk, De Bruyn Kopsstraat 4, iedere werkdag geopend van 09.00 uur tot 12.00 uur, de volgende bouwvergunningen ter inzage liggen:

* het vergroten van een woning d.m.v. een aanbouw aan de Lange Dreef 155, verleend en verzonden: 16 mei 2002

* het oprichten van een opbouw t.b.v. een dakterras aan de Sparrelaan 3, verleend en verzonden: 16 mei 2002
* het oprichten van een dakterras aan de Thierenskade 112, verleend en verzonden: 16 mei 2002

Iedere belanghebbende is tot uiterlijk zes weken na de datum van verzending gerechtigd tegen een bouwvergunning bezwaar in te dienen. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Rijswijk, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk.



Aanvraag kapvergunningen

Burgemeester en wethouders van Rijswijk maken bekend dat de volgende kapvergunning is aangevraagd:

* Shell-terrein Treubstraat - Lange Kleiweg
1 wilg, staande in de Treubstraat en een groenstrook langs de Lange Kleiweg met uitgegroeid bosplantsoen, bestaande uit haagbeuken, berken, esdoorns en prunussen, wegens de herinrichting van het Shell-terrein en de bouw van een parkeergarage. Aangevraag door de directeur van de dienst Grondgebiedzaken. Op het dak van de nieuw te bouwen parkeergarage zal een openbaar toegankelijke daktuin worden aangelegd.
Shel is momenteel bezig met planvorming voor een algehele herinrichting van het Shell-terrein. Het plan zal in fasen worden uitgevoerd.



Openingstijden stadhuis

Stadhuis Rijswijk, Generaal Spoorlaan 2, Postbus 5305, 2280 HH Rijswijk. Telefoon 070-3959911. Fax 070-3959588. Internetadres: http//www.rijswijk.nl
E-mailadres: Stadhuis@rijswijk.nl

Openingstijden:
Afdeling Burger-, Woon- en Zorgzaken van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -14.00 uur en donderdag van 17.00 -19.00 uur. Team Communicatie van maandag tot en met vrijdag van 8.30-14.00 uur. Gemeentearchief van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00-16.00 uur. De afdeling Sociale Zaken van 8.30 - 12.30 uur en van 13.00 - 16.30 uur. De overige afdelingen in het stadhuis zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 -12.30 uur.



Werkzaamheden Lindelaan en Ravesteijnplein

Eind maart jl. zijn omvangrijke reconstructiewerkzaamheden op het Hendrik Ravesteijnplein en een gedeelte van de Lindelaan van start gegaan. Het doel van deze reconstructie is tweeledig; groot onderhoud aan de weg en het verbeteren van de winkelomgeving. De werkzaamheden bestaan uit asfalteringswerkzaamheden van de rijbanen, herstratingswerkzaamheden van de trottoirs en de fietspaden, het plaatsen van vijf ondergrondse afvalcontainers, het vervangen van verkeerslichten en het herstraten van een groot deel van het parkeerterrein op het Hendrik Ravesteijnplein. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Graag informeren wij u over de voortgang van dit project. De betrokken winkeliers en omwonenden ontvangen deze week een brief met meer gedetailleerde informatie.

Enkele voet- en fietspaden op de Lindelaan zijn inmiddels opnieuw betegeld. Vorige week (week 20) is de Jan Tooroplaan herstraat en deze week (week 21) is de herstratingsbeurt aan de Jan van Polanenstraat. Volgende week (week 22) wordt de rijbaan van de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Jozef Israëlslaan vervangen. Dit wegvak wordt dan voor alle verkeer afgesloten.
Op vrijdag 31 mei wordt ook het deel op de Lindelaan tussen Jozef Israëlslaan en Lindelaan nr. 100 afgesloten. Op die dag wordt ook het asfalt op dit wegvak verwijderd.
Aan het eind van die vrijdag wordt het gehele weggedeelte gedurende het hele weekend opengesteld voor doorgaand verkeer. Parkeren is echter niet toegestaan; doordat het wegdek is weggefreesd ligt dit tien centimeter lager dan de parkeervakken. Door dit hoogteverschil is het ook niet mogelijk om vanaf de Jozef Israëlslaan de Lindelaan op te rijden.
Op maandag 3 juni (week 23) wordt de Lindelaan tussen huisnummer 100 en de Jan Tooroplaan opnieuw afgesloten om de weg te kunnen asfalteren en van tijdelijke belijning te voorzien. Dat wordt afgerond op woensdag 4 juni.

Volgens planning gaat het werk op woensdag 4 juni verder op de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Burgemeester Elsenlaan. In dat deel is autoverkeer alleen maar mogelijk in de richting van de Generaal Spoorlaan. De aanleg van de fiets- en voetpaden alsmede parkeerstroken duurt tot en met vrijdag 19 juli (week 29). Tijdens de bouwvak is de Lindelaan vervolgens weer open voor verkeer in beide richtingen.

Op maandag 19 augustus start het werk weer (week 34). De Lindelaan wordt dan opnieuw afgesloten tussen de Jan Tooroplaan en de Burgemeester Elsenlaan. Op maandag 26 en dinsdag 27 augustus is ook het deel van de Lindelaan tussen de Jan Tooroplaan en de Rembrandtkade afgesloten; het hele deel tussen de Burgemeester Elsenlaan en de Rembrandtkade wordt dan van nieuw asfalt en/of nieuwe belijning voorzien.
Tot slot wordt het voetpad voor de winkels op het Ravesteijnplein tussen eind augustus en medio september volledig herstraat. Er worden dan ook twee groepen ondergrondse vuilniscontainers voor de supermarkt aangelegd.




Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.