Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 26-05-2002 Persberichten district Rijn & Venen, 11.25 uur

Groep jongeren veroorzaakt overlast

WOERDEN- Een groep jongeren veroorzaakte in de nacht van zaterdag 25 op zondag 26 mei overlast op het stationsplein.

Tijdens de surveillance trof de politie om 03.00 uur een groep van ongeveer 60 jongeren aan nabij de kruising met de Stationsweg. Toen politiemensen besloten een scooter van een 17-jarige jongen uit Woerden in beslag te nemen voor technisch onderzoek, werd het gedrag van de groep grimmiger. De politiemensen kregen assistentie van collegas, waardoor de groep bij de scooter vandaan gehouden kon worden, welke werd afgevoerd in een politiebus. Het gedrag van de groep bleef zeer vervelend. Een van de groepsleden had een grote kartonnen doos met papier op de grond gegooid en deze werd in brand gestoken. De politie sprak de groep hierop aan en verwijderde de papierbende, waarbij de groep diverse beledigingen uitte tegen de agenten. Het was onduidelijk wie de brandstichter precies was, zodat er geen aanhoudingen verricht konden worden. Na enige tijd verliet de groep het Stationsplein.

Snelheidscontrole

ZEGVELD- Zaterdagochtend- en middag hield de politie een lasercontrole op de Milandweg ter hoogte van het sportpark.

Van 10.30 uur tot 11.30 uur registreerde de politie 11 bestuurder die harder reden dan de toegestane snelheid van 60 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km/u. Van 13.30 uur tot 16.00 uur werden 18 bestuurder geregistreerd, waarvan de hoogste snelheid 104 km/u bedroeg. Voor de veiligheid van de bezoekers van het sportveld was deze snelheidscontrole erg nuttig.

Dodelijk ongeval op spoorwegovergang

BREUKELEN- Zaterdagmiddag kwam een 70-jarige man, woonplaats nog onbekend, om het leven na een aanrijding met een trein op het station in Breukelen.

Uit verschillende getuigenverklaringen blijkt dat de man omstreeks 12.55 uur naar de spoorwegovergang bij het station liep, onder de overwegboom kroop en overstak. Hierbij werd hij geraakt door een trein die op dat moment door het station reed. Vermoedelijk schatte de man de situatie verkeerd in, waarbij hij de passerende sneltrein over het hoofd zag.