Koninklijk Horeca Nederland
Persbericht 23 mei 2002
Loonbod horecawerkgevers: 5,5% voor 2 jaar
Onderhandelingen Horeca CAO: geen vooruitgang geboekt
WOERDEN - 23 mei 2002 - In de derde onderhandelingsronde voor een
nieuwe Horeca CAO is vandaag geen vooruitgang geboekt. Ondanks een
voorstel van de werkgeversdelegatie van Koninklijk Horeca Nederland om
uit de impasse te komen, heeft deze overlegronde hetzelfde stugge en
stroperige karakter als de voorgaande rondes. De onderhandelaars van
FNV Horecabond en CNV Horeca willen bijna nergens over hoofdpunten
onderhandelen. De horecawerkgevers doen in hun voorstel een loonbod
van 5,5% voor twee jaar. Dit bod is samengesteld uit verhogingen van
de loontabellen, pensioenpremie en een eenmalige uitkering voor alle
horecamedewerkers. De Horeca CAO geldt voor ongeveer 305.000
werknemers in de horecasector. De huidige Horeca CAO loopt af op 1
juli.
Realistisch loonbod
Koninklijk Horeca Nederland, dat namens de horecawerkgevers met de
vakbonden onderhandelt over een nieuwe CAO, vindt het loonbod van 5,5%
een zeer reëel bod. Delegatievoorzitter Dirk Vreugdenhil: "Het
Bedrijfschap Horeca & Catering kenschetst 2002 als een onzeker jaar
voor de horecaondernemer. Ook al zijn er hier en daar signalen dat de
economie weer wat zal aantrekken, voor de horecasector is het moeilijk
te voorspellen hoe consumentengedrag, omzetten en kosten zich gaan
ontwikkelen. In deze situatie is het dan noodzakelijk om de loonkosten
te matigen. Ik vind ons bod 5,5% voor twee jaar een zeer realistisch
loonbod."
Minimum CAO
De horecawerkgevers willen met de nieuwe Horeca CAO terug naar een
voorziening voor werknemers en werkgevers waarin enkel basisafspraken
over arbeidsvoorwaarden staan. Dirk Vreugdenhil: "Dit is waar het
volgens ons in de kern in een CAO om moet gaan. Daarom streven we naar
een minimum CAO. Eventueel aanvullende afspraken kunnen werkgever en
werknemer vastleggen in het individuele arbeidscontract."
Maatwerk
Om die reden geldt het loonbod van de werkgevers enkel en alleen voor
de loontabellen die in het huidige CAO-boekje staan. Voor alle
horecawerknemers is er een eenmalige uitkering. Dirk Vreugdenhil: "Als
je nu vanuit deze visie doorredeneert, dan horen vakbonden en
werkgevers niet te gaan morrelen aan individuele aanvullende
afspraken. Dat is het domein, en dus de verantwoordelijkheid, van de
individuele werkgever en de individuele werknemer. Zij leveren het
maatwerk. Daar behoren de sociale partners gèèn invloed op uit te
oefenen."
Spijkers met koppen
Issues zoals het vervallen van de zondagstoeslag en het terugbrengen
van de 100% doorbetaling bij ziekte naar 90% als de werknemer langer
dan drie maanden ziek is, zijn niet in het werkgeversvoorstel
opgenomen. De werknemersdelegatie had deze issues in de eerste ronde
al het predikaat `onbespreekbaar' meegegeven. Dirk Vreugdenhil: "Wij
hebben onze voorstellen voor deze issues nog niet definitief van tafel
gehaald. Wij hopen dat de FNV Horecabond en CNV Horeca serieus ons
voorstel bestuderen, zodat we over ruim drie weken spijkers met koppen
kunnen slaan en een nieuwe CAO hebben."
De laatste onderhandelingsronde voor een nieuwe Horeca CAO staan
gepland voor maandag 17 juni 2002.
Volg het laatste nieuws over de onderhandelingen voor de Horeca CAO
via de website www.horeca.org.