NMBS

17/05/02

Werkzaamheden hinderen trein Leuven-Mechelen-Antwerpen op zondag 19 mei

Op zondag 19 mei kunnen door spoorwerkzaamheden de treinen op de verbinding Leuven-Mechelen-Antwerpen niet rijden tussen Mechelen en Antwerpen. Reizigers hebben volgende alternatieven:

Reizigers die vanuit Antwerpen naar Mechelen willen sporen, reizen met de trein Amsterdam-Brussel. Wie vanuit Antwerpen naar Leuven wil, kan in Antwerpen-Berchem gebruik maken van de lokale trein naar Brussel en overstappen in Mechelen op de trein naar Leuven. Een tweede mogelijkheid is om in Antwerpen-Berchem de lokale trein via Lier naar Leuven te nemen.

In omgekeerde richting bestaan dezelfde mogelijkheden: na de treinrit Leuven-Mechelen kan de reiziger overstappen op de lokale trein naar Antwerpen-Berchem of met de lokale trein via Lier naar dezelfde bestemming rijden, waar een trein voor Antwerpen-Centraal wacht.

Tot aan de bouwvakantie worden de sporen van de lijn 27 volledig vernieuwd in de omgeving van Duffel. Hierbij komen 2000 betonnen dwarsliggers in de plaats van de houten exemplaren. Door op zondagen te werken blijft de hinder voor het treinverkeer beperkt.

© 2002 NMBS