NMBS

17/05/02

Kortenberg: werken aan rotonde Mechelsesteenweg op zondag 19 mei

Op zondag 19 mei worden een gedeelte van de Stationsstraat, de brug en de rotonde van de Mechelsesteenweg in Kortenberg geasfalteerd. Doorgaand verkeer vermijdt dan best het centrum van Kortenberg en kan gebruik maken van de Mechelsesteenweg in Nossegem. Wie vanuit Steenokkerzeel toch de stationsomgeving van Kortenberg wil bereiken, kan via de Driewilgenstraat, de werfweg en de Engerstraat rijden. Vanuit de Leuvensesteenweg kunnen auto's gebruik maken van het gedeelte van de Stationsstraat en de Hertog Jan II-laan dat open blijft om tot bij het station te komen. Een alternatief staat aangegeven via de Zavelstraat, de Kwerpsebaan en de Engerstraat.

Indien de weersomstandigheden tegenvallen, gaan de werkzaamheden op maandag 20 mei verder en blijft de omgeving van de rotonde afgesloten. Er wordt voor zondagwerk gekozen om de hinder voor het trein- en wegverkeer tot een strikt minimum te beperken.

Met deze asfalteringswerkzaamheden wordt de laatste hand gelegd aan de nieuwe brug over de spoorlijn Brussel-Leuven. De nieuwe brug werd gebouwd om het aantal sporen tussen Leuven en Brussel te kunnen verdubbelen van twee naar vier en het treinaanbod uit te breiden.

© 2002 NMBS