Korps: Flevoland, plaats: district Zuid 19-05-2002 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, S. van Bruinessen, 06-53224343

District Zuid

Bemiddelen
ALMERE Op het station was zaterdagnacht wat onenigheid tussen twee groepen (reden onduidelijk). De politie kwam ter plaatse, bemiddelde en vroeg de ene groep een trein later te nemen. Daaraan voldeden de personen. De spoorwegpolitie is in kennis gesteld.

Aanhouden voor beledigen
ALMERE Zaterdagnacht kreeg de politie een melding van overlast rond de Metropolestraat. Agenten zagen een groep mensen waarvan een tegen een voertuig trapte. Zij spraken de groep hierop aan waarop een aantal personen aggressief reageerde, niet weg wilde gaan en schold (een verdachte probeerde de politiewagen te vernielen). Een 24-jarige en een 26-jarige, beiden uit Almere, zijn aangehouden. De twee mannen zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanhouding
ALMERE Een 23-jarige man uit Almere is zaterdagmiddag op de Rimsky-Korssakovweg aangehouden voor mishandeling van een 23-jarige vrouw uit Almere. De man had volgens de verklaringen de vrouw onder andere geslagen en een geparkeerde auto vernield. De reden van de mishandeling ligt in de relationele sfeer. De politie verhoorde de verdachte op het politiebureau en maakt proces-verbaal op.

Alcohol
ALMERE Zaterdagochtend hield de politie op de Hogering een 40-jarige automobiliste uit Almere aan voor het rijden onder invloed van alcohol. Na een melding van een slingerende auto, zagen agenten de auto op de Hogering richting Almere Buiten rijden. Zij hielden de bestuurster aan. Op het bureau blies de verdachte 235 ug/l (0,53 promille). Zij kreeg een rijverbod van 1 uur en is met proces-verbaal heengezonden.
Later die ochtend werd een 23-jarige bestuurder uit Almere op de Noorderdreef aangehouden voor hetzelfde strafbare feit. Het resultaat van zijn blaastest was 610 ug/l (1,39 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en ook hij krijgt proces-verbaal. Met een rijverbod van 6 uur is de automobilist heengezonden.