Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 19-05-2002 Regiopolitie Limburg Zuid (JvK)
persberichten regionaal

Heerlen, man door onbekenden mishandeld

2 Op het Wannerplein werd zondagmorgen omstreeks 02.30 uur een man aangetroffen die op het trottoir lag en die enkele hoofdwonden had. De man was er ernstig aan toe. Het bleek een bewoner te zijn van een kamer aan genoemd plein. De man vertelde dat hij door enkele onbekenden in zijn woning was aangevallen en mishandeld. Gezien zijn verwondingen was opname in het ziekenhuis noodzakelijk. De politie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van de mishandeling.

Heerlen, Duitsers raken rijbewijs kwijt

Twee Duitse automobilisten afkomstig uit Heinsberg en Aken, beiden kennelijk niet gewend aan een snelheidslimiet op de autowegen, raakten zaterdagmiddag hun rijbewijs kwijt nadat ze waren betrapt bij een hoge snelheidsovertreding op de A76 in Heerlen. Beiden reden daar met 160 km per uur waar slechts 100 km/u is toegestaan. Beiden kregen een proces-verbaal en moesten op zoek naar een andere bestuurder voor hun voertuig.

Heerlen, motorrijders gewond

Bij een aanrijding zaterdagmiddag omstreeks 16.40 uur op de peter Schunckstraat tussen een personenauto en een motorfiets, liep de motorrijder, een 35-jarige inwoner van Heerlen, gecompliceerde breuken op aan beide armen. Hij moest meteen worden geopereerd. De motorrijder had geen voorrang gekregen.

Een 45-jarige man en diens 38-jarige vrouw uit het Duitse Hagen raakten zaterdag omstreeks 12.00 uur gewond toen ze met de motor waarop ze zaten onderuit gingen op de autoweg A76 in Heerlen. Een windvlaag bracht de motor uit zijn evenwicht waardoor de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur kwijt raakte. Beiden werden voor observatie opgenomen in het ziekenhuis van Heerlen.

Kerkrade, inbraak

In de loop van zaterdagavond werd ingebroken in het woongedeelte van een restaurant aan de Holzstraat. Daarbij werd een ladder gebruikt om binnen te komen. De bovenverdieping werd helemaal doorzocht. Gestolen werd een geldkistje met inhoud.

Een 18-jarige jongen uit Landgraaf werd op heterdaad betrapt bij het plegen van vernielingen aan geparkeerde autos in de Dormigstraat. Een buurtbewoner vatte de jongen in de kraag en droeg hem over aan de politie. Van tenminste vier autos bleek een spiegel te zijn afgebroken. De politie onderzoekt of de jongeman ook verantwoordelijk is voor eerdere vernielingen die in de buurt zijn gepleegd.

Maastricht, daders autoroof aangehouden

Zaterdagavond werd een inwoner van de wijk Limmel onder dreiging van een vuurwapen gedwongen zijn BMW-cabrio inclusief de autosleutels en papieren af te geven aan enkele bekenden van hem. Tevens moest het slachtoffer een kwitantie uitschrijven om het te laten lijken op eenreguliere verkoop van zn auto aan de bekenden. De man meldde het voorval diezelfde avond bij de politie.
Zondagmorgen zag de politie de auto staan op de Korvetweg terwijl er enkele mannen bij stonden. Deze mannen, een 31-jarige man uit Barendrecht, een 29-jarige en een 28-jarige man, beiden uit Maastricht en een 25-jarige man zonder vaste woonplaats, werden aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Omdat er sprake was van vuurwapens werd in twee woningen aan de Korvetweg huiszoeking verricht. Daarbij werd een echt vuurwapen aangetroffen en een speelgoedpistool.